Принцеса, яка руйнувала всі правила: історія зухвалого вбрання леді Діани, в якому вона з'явилася на Met Gala (ФОТО)

Ікони стилю
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Історія цього вбрання вас неабияк вразить

Вбрання членів британської королівської родини часто пов'язані з цікавими історіями, які стають відомі публіці через десятки років. Ми вже розповідали вам про чарівну сукню , в якій принцеса Діана заснула на королівському заході, а тепер покажемо ще одне історичне вбрання, яким леді Ді зруйнувала усі правила.

Нині шовкові сукні-комбінації — практично незамінна річ в гардеробі будь-якої дівчини. Це вбрання допомагає кожній жінці виглядати більш жіночно та сексуально, а ще довгий час не виходить з моди. Але в 90-х така сукня була доволі неоднозначним вибором, особливо для людини, що належить до королівського кола.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У 1996 році в Нью-Йорку відбувся традиційний бал Інституту костюма Met Gala, який був присвячений творчості французького модельєра Крістіана Діора. На заході були присутні різні знаменитості, але принцеса Діана стала зіркою вечора. Це була її перша поява на Met Gala.

Принцеса, яка руйнувала всі правила: історія зухвалого вбрання леді Діани, в якому вона з'явилася на Met Gala (ФОТО) - фото №1
Фото: Getty Images

На той момент після закінчення скандального розлучення леді Ді з принцом Чарльзом минуло три місяці. Цей період у житті принцеси відобразився і в її іміджі. Вона відмовилася від консервативних, пишних і скромних суконь з рюшами на користь більш лаконічним варіантам. Тому не дивно, що для такої важливої події, як Met Gala, вона вибрала шовкову сукню-комбінацію в подібному стилі.

Принцеса, яка руйнувала всі правила: історія зухвалого вбрання леді Діани, в якому вона з'явилася на Met Gala (ФОТО) - фото №2
Фото: Getty Images

Сукня леді Діани була виконана в темно-синьому кольорі нічного неба. Вона мала легкі складки на ліфі та була прикрашена чорним мереживом, яке майоріло на спині, бретелях і спідниці. Свій образ принцеса доповнила накидкою-кімоно, маленькою сумкою Dior, туфлями з гострими мисами та улюбленими прикрасами принцеси — кольє із сапфіром і перлами, невеликими сережками з сапфірами та діамантами, а також каблучкою із сапфіром, яку вона не зняла після розриву.

Принцеса, яка руйнувала всі правила: історія зухвалого вбрання леді Діани, в якому вона з'явилася на Met Gala (ФОТО) - фото №3
Фото: Getty Images

Звісно, такий образ був дещо зухвалим та провокаційним для королівської особи. До того ж Діана вагалася на рахунок цієї сукні через свого сина Вільяма. Вона хвилювалась, що її дитина буде шокований таким образом, однак все ж таки поборола всі сумніви та з'явилась на події в відвертому образі, який увійшов в історію.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До речі, раніше ми розповідали про найвідвертіше вбрання , в якому будь-коли з'являлась принцеса Кетрін. Говорять, що саме через цю прозору сукню на Кейт і звернув увагу принц Вільям.

Головне фото: Getty Images