Ніжно та святково: яку хустку обрати до церкви на Великдень (ФОТО)

Практичні поради
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Хустка на Великдень, фото
Фото: instagram.com/shpalta_ua/

Розповідаємо, які хустки будуть виглядати модно та доречно на Пасху

Незабаром, 5 травня, християни святкуватимуть найзначущіше свято — Великдень. Цей день відомий своїми традиціями, а одна з найвагоміших — відвідування храму. Для жінок це значить не тільки те, що потрібно зібрати великодній кошик , а й те, що потрібно ретельно підібрати одяг для церкви.

Часто перед Великоднем виникає питання, що можна і що не можна одягати в церкву. Це свято не є часом для модних експериментів, а храм — не місце для вульгарних та відвертих образів. Однак не варто забувати, що Воскресіння Христове — радісне свято, яке має виглядати святково.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щодо вибору хустки на Великдень, церква не накладає чітких обмежень на кольори. Проте зазвичай віряни обирають світлі відтінки, відповідно до суті свята — воскресіння Христа.

Варто обрати білу хустку, що символізує чистоту, або червону — як символ крові, пролитої Христом, який виявив безмежну любов до людей.

Головне, щоб хустка була в міру скромною та святковою. Візерунки допустимі, але вони не мають бути надто яскравими. А чорні кольори та лишній декор краще залишити вдома.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що ми вже писали про те, що одягнути на Пасху . Не пропустіть нашу добірку про найкращі образи Ольги Сумської в українському стилі, які ідеально підходять для відвідування храму.