Почуватиметеся богинею! Як вибрати найкращі сонцезахисні окуляри

Практичні поради
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото сонцезахисні окуляри
Фото: issaplus.com

До сонячних окулярів є кілька важливих вимог

Головне завдання сонячних окулярів - захист очей від шкідливого ультрафіолетового випромінювання. Але хочеться придбати саме такі, які пасуватимуть до обличчя , стануть родзинкою образу, додадуть акценту та підкреслять ваш стиль.

Модний аксесуар допоможе мати стильний та яскравий вигляд. А які сонцезахисні окуляри вибрати, залежить передусім від стилю життя, розповідає militaria.pl.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

При виборі окулярів важливо вибирати професійні моделі, оснащені відповідними фільтрами. Найважливішим фактором вибору має бути наявність УФ-фільтра, який захищає очі від ультрафіолетового випромінювання. Обирайте окуляри, які мають етикетку "100% захист від УФ-променів" або "UV400".

Далі важливо обрати правильну категорію та колір лінз, оскільки від цих параметрів залежить, де саме будуть працювати ваші сонцезахисні окуляри. Оптична якість обраної моделі також має значення, адже відповідає за довговічність лінз та оправи.

Категорії захисту

Окуляри від сонця діляться на 5 категорій за ступенями захисту, тому, їх потрібно використовувати для різних потреб. Нульова категорія – це окуляри для іміджу, їх комфортно використовувати навіть у приміщенні. 1 категорія іде з легким тонуванням, фільтрує УФ, та мінімально затемнена, 2-га підходить для неактивного сонця, 3-тя - для яскравого сонця, а четверта іде з екстремально-темним фільтром окулярами, користуються, наприклад, альпіністи в горах, вони підходять для дуже яскравого сонячного світла і не підходять для водіння.

Сонцезахисні окуляри можуть мати додатковий поляризаційний фільтр, який знімає відблиски з гладких і блискучих поверхонь. Поляризація усуває коливання світлової хвилі і робить кольори і контрастність об'єктів, що спостерігаються, більш чіткими. Корисні під час зимових гірських експедицій, для водіїв і спортсменів.

Пластикові окуляри зі спеціального оптичного полімеру також ефективно захищають очі від ультрафіолетового випромінювання. Вони легкі та безпечні, але їх легко подряпати.

Як вибрати окуляри за формою обличчя

Обираючи сонцезахисні окуляри, зверніть увагу на їх форму, адже можна підібрати так, щоб підкреслити всі переваги та принади.   Зазвичай форму обличчя визначають наступним чином: овал, коло, квадрат, а також ромб.  Кожному типу обличчя пасують моделі певної форми.

  • Кругле обличчя - квадратна або прямокутна форма;

  • овальне - пасує будь-яка форма;

  • трикутне - “авіатори”;

  • ромбоподібне - окуляри квадратної форми.

Якщо обличчя має ніжні та м’які риси - краще обрати  оправи плавної форми у вигляді метелика, котячого ока або крапельки, а для вузького - моделі прямокутної форми з масивними дужками та виразними лінзами.

Стиль оправи

Окуляри умовно діляться на: спортивні, класичні, модні та високі технології.  Також можна звузити асортимент, якщо визначитися з брендом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як можна позбутися подряпин на сонячних окулярах . Цей простий спосіб може врятувати улюблений аксесуар.