Як підібрати окуляри, щоб не зробити гірше: поради та підказки від експертів

Практичні поради
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Окуляри не лише коригують зір і допомагають добре бачити, а і є стильним особистим аксесуаром у вашому образі. Але важливо підібрати їх правильно, адже вони повинні бути не просто модними, а й робити красивою вас.

Погано підібрані окуляри можуть спотворити обличчя. Як не зробити поширену помилку обираючи окуляри, а додати собі шарму і знайти річ, яка вам пасуватиме, розповідає otyrar.kz .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Головне правило під час вибору окулярів - міряти багато разів, уважно роздивляючись у дзеркало і навіть фотографуючи себе з різних ракурсів.

Чим тонші риси вашого обличчя, тим менша і тонша має бути оправа. Власникам обличчя круглої або квадратної форм будуть до лиця неширокі оправи світлих тонів, водночас круглолицим варто віддати перевагу жорстким прямокутним формам,  людям з чітко вираженими вилицями, навпаки, пом'якшеним і округлим. Подовженим і великим обличчям підійдуть масивні оправи темних або яскравих кольорів.

 Невеличка підказка для модниць, які хочуть впевнено почуватися в магазині аксесуарів і розбиратися в моделях окулярів.

Авіатори (Aviator) - ця модель з краплеподібними лінзами і тонкою металевою оправою практично ніколи  не виходить з моди. І цього року вони знову в тренді. Винайдені авіатори були в США 1936 року, спеціально для льотчиків. А через три десятиліття успішно зайняли місце у  нашому  гардеробі. Особливо їм надає перевагу молодь і прихильники стилю мілітарі в одязі.

Очки у вашу користь - вибираємо окуляри правильно - фото №1

Броулайнери (Browline) - окуляри з потовщеною верхньою частиною оправи, звідси походить їхня  назва. Чудово підходять під ділові костюми і підбори.

Очки у вашу користь - вибираємо окуляри правильно - фото №2

Вайфарери (Wayfarer) - окуляри в роговій або пластмасовій оправі. Вони мають трапецієподібну форму, що розширюється догори.Роблять обличчя цікавим і додають таємниці.

Очки у вашу користь - вибираємо окуляри правильно - фото №3

Котяче око (Cats eye) - це окуляри в оправі із загостреними верхніми кутами. В основному їх носять жінки різного віку.

Очки у вашу користь - вибираємо окуляри правильно - фото №4

Тішейди (Teashades) являють собою маленькі круглі лінзи в тонкій дротяній оправі. У 60-ті вони стали знаком приналежності до субкультури хіпі. Улюблена форма і візитівка Джона Леннона.

Очки у вашу користь - вибираємо окуляри правильно - фото №5
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Окуляри можуть бути стильним яскравим  аксесуаром і доповненням до різного образу власника. Якщо вони правильно підібрані, то нададуть шарму, притягуватимуть погляд і стануть справжньою родзинкою вашого вигляду.