Правило 24 годин - легкий спосіб перестати купувати зайве

Шопінг
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка на шопінгу
Фото: shoppingpl

Кращий спосіб уникнути зайвих витрат

Покупка нових речей приносить насолоду, дає можливість поповнити гардероб новим одягом та поліпшує настрій. Звичайно, якщо цей процес не виходить за межі розумного та не стає справжньою халепою, яка закінчується нульовим балансом на карті та пустим гаманцем. До того ж магазини володіють багатьма хитрощами, які спонукають покупців до придбання товару, навіть, якщо такої необхідності немає.

Перед тим, як вирушити на шопінг потрібно впровадити для себе правило “24 годин”. Як це допоможе побороти нестримний потяг витратити усі гроші, розповідає pixelinform.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правило “24 годин”

Якщо ви знайшли одяг чи річ, яка вам просто надзвичайно потрібна і ви не зможете спокійно почуватися, поки її не придбаєте - зробіть невелику паузу для обдумування. Час перерви має становити 24 години. Коли після доби бажання придбати омріяне не зникне - тоді купуйте.

Під час вимушеного тайм-ауту потрібно задати собі кілька важливих запитань:

  • чи дійсно вам потрібний цей товар;

  • чи ця покупка відповідає вашим фінансовим цілям;

  • чи важливо купити це саме зараз, а можливо є шанс придбати пізніше;

  • чи зможе задовольнити вас альтернатива цього продукту.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За час відпочинку від покупки ви можете чітко зрозуміти - навіяне бажання імпульсом , модою, порадою подруг чи власними вподобаннями. У більшості випадків через добу бажана річ вже не здається такою необхідністю.