Сам собі дизайнер, не сходячи з дивана: яким буде шопінг через 10-15 років

Шопінг
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото шопінг
Фото: turvopros

Індустрія покупок розвивається семимильними кроками

Кілька десятків років тому люди навіть не могли уявити картину, що одяг можна замовити через інтернет і його привезуть прямо до квартири, ще й чекатимуть, поки ви приміряєте. А замовити в особистого стиліста повний гардероб з закордонних показів? Чи створити власний стиль, оздоблення чи вишиті на речах власні фото?

Технології стрімко розвиваються і індустрія моди, стилю та одягу не стоїть на місці. Якими прогнозуються магазини у майбутньому, років через 10-20, розповідає marieclaire.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Головний шопінг-мол майбутнього - мобільні пристрої

Покупки через мобільні пристрої стають справжньою революцією у сфері продажів. З кожним роком все більше людей обирає собі одяг кількома клацами у гаджеті.

Я думаю, що успішною буде така ідея: ви купуєте річ у магазині за допомогою мобільного пристрою, а коли приходьте додому, вона вже чекає на вас біля порога
каже Крістіна Меркандо, засновник компанії Ringly, що випускає смартприкраси.

Шопінг не встаючи з дивана

У майбутньому на бренди очікує досить велика конкуренція, тому успішний бренд важко уявити без інтернет-магазинів, а найуспішніші компанії до 2026 року, можливо, взагалі будуть присутні лише у мережі.

Магазини майбутнього мають бути максимально зручними, нестандартними та, можливо, інтегрованими в незвичні місця. Для більшості людей найзручніше приміряти речі вдома, тому все більше брендів пропонуватимуть послугу “try before you buy” (“спробуй, перш ніж купити”).

Всі бажання можуть здійснитися

Головним трендом у ритейлі в найближчому майбутньому стане персоналізація, тому зовсім мало часу лишилося до того моменту, коли технології обробки даних зможуть чітко передбачити, про яку сукню ми страшенно мріємо.

Свій особливий стиль

У найближчому майбутньому покупці почнуть брати набагато активнішу участь у створенні власних речей, а придбання буде замінено на співтворчість. Останні 10 років люди купують багато віртуальних товарів за реальні гроші: програми для смартфонів, сховища даних, ігрових персонажів. Можливо, у майбутньому ескізи завантажуватимуться на комп'ютер і речі друкуватимуть на домашніх 3D принтерах.

Шуби влітку, а купальники у лютому

Придбання одягу строго по сезону відходить у минуле. Все частіше бренди пропонуватимуть моделі протягом всього року.

Це дозволить дизайнерам більше експериментувати та випускати речі, які, можливо, загубилися б у великій колекції, але можуть мати успіх у сольному виконанні
каже Маттіас Меттерніч, засновник компанії Cocodune, яка займається доставкою купальників.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, де купувати собі одяг , щоб вирізнятися з натовпу. Адже у магазинах здебільшого представлені моделі для масових покупок.