Дідусин шик, гіперфемінність та інші модні тренди, які будуть всюди у 2024 році

Модні тренди
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Актуальні тенденції моди 2024 року це дідусів шик, трохи джазу, гіперфемінність і… список не так, щоб великий, але й не малий. Його ми докладно опишемо у нашому матеріалі!

Мода 2024: що буде актуальним цього року

Модні тенденції 2024 року тішать своєю різноманітністю. Цього року так само будуть актуальними вбрання в стилі 90-х, а також несподівані рішення (наприклад, одяг дідуся), пише realsimple.com . Видання перерахувало останні тенденції у світі моди і склало список із дев'яти маст-хевів сезону 2024 року.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Преппі

Дідусів шик, гіперфемінність та інші модні тренди, які будуть всюди у 2024 році - фото №1
Фото — realsimple.com

Після "ковидного" лаунжу модні тенденції в одязі повертаються до ультра-кежуал-стилів.

Об'ємні костюми яскравих кольорів, а також повернення сорочки-поло свідчать про прагнення цієї класичної, свіжої естетики,

— каже Нікі Інгліш , стиліст та дизайнер одягу з більш ніж 15-річним досвідом роботи у галузі.

Тиха розкіш або олд мані

Дідусів шик, гіперфемінність та інші модні тренди, які будуть всюди у 2024 році - фото №2
Фото — realsimple.com

З вишуканою естетикою преппі поєднується тиха розкіш, яка полягає у носінні речей, які виглядають дуже дорого, але не помітно. Придивіться до речей ідеального пошиття з високоякісних матеріалів, а не яскравого брендингу.

Дідусів шик

Дідусів шик, гіперфемінність та інші модні тренди, які будуть всюди у 2024 році - фото №3
Фото — realsimple.com

Офіційно настав час попрощатися з бабусиними вбраннями і натомість придивитися до образів еклектичного дідуся.

Подумайте про вуличний одяг у стилі ретро, шикарних кардиганах та індивідуальному одязі,

— каже Сідні Стенбек , керівниця відділу глобальних тенденцій та аналітики Pinterest.

Стенбек зазначає, що пошукові запити типу "дідусин стиль" та "еклектичний стиль одягу" зросли на 60% і +130% відповідно.

Гіпержіночність

Дідусів шик, гіперфемінність та інші модні тренди, які будуть всюди у 2024 році - фото №4
Фото — realsimple.com

Якщо дідусин шик не для вас, то, можливо вам припаде до смаку така тенденція в моді, як гіпержіночність. Ультра-дівчача естетика дуже схожа на кокетливу атмосферу Барбі, балету та котеджу. У моді рожеві та мереживні деталі, а також банти, пастельні тони та квіткові принти.

Об'єм та форми

Дідусів шик, гіперфемінність та інші модні тренди, які будуть всюди у 2024 році - фото №5
Фото — realsimple.com

Замість ультравузьких джинсів скінні та укороченої куртки мода 2024 року – це експерименти з об'ємом, довжиною та формою. Останні тренди в моді 2024 – довгі сукні, довгі куртки оверсайз і навіть сукні із заниженою талією.

Желейна мода

Дідусів шик, гіперфемінність та інші модні тренди, які будуть всюди у 2024 році - фото №6
Фото — realsimple.com

Відсилання до моди 90-х продовжує залишатися у трендах у 2024 році і "желейні" аксесуари переживають помітне відродження.

Зумери та мілініали просувають м'яку естетику і включають її у свій стиль, вибираючи такі речі, як "капелюх-медуза" та "зачіска-медуза". Також дуже популярні прозорі туфлі,

— каже Стенбек.

Яскраві кольори

Дідусів шик, гіперфемінність та інші модні тренди, які будуть всюди у 2024 році - фото №7
Фото — realsimple.com

Капсульний одяг залишається популярним у 2024 році, тепер з оновленими базовими моделями у яскравих нейтральних тонах, таких як чорний, сірий, світло-коричневий та білий. Інгліш каже, що варто підкреслювати їх яскравими кольорами, найбільш популярними з яких у 2024 році будуть рожевий, лавандово-фіолетовий, канарково-жовтий та фісташковий, відтінений темно-синім.

Відродження джазу

Дідусів шик, гіперфемінність та інші модні тренди, які будуть всюди у 2024 році - фото №8
Фото — realsimple.com

Якщо 90-ті здаються вам недостатньо ретро, можна повернутися в епоху джазу. Стенбек каже, що вінтажні джазові образи набирають все більшої популярності. Подумайте про блискучі широкі штани з сучасним укороченим топом і піджаком оверсайз, светри з рукавами-дзвонами, розкішні корсети, шовковисті сукні-комбінації в підлогу і бахрому.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Відповідальне споживання

Фаст-мода – це вже не модно! У 2024 році в трендах залишається інтерес до речей, що вже полюбилися і вживані, а також до брендів, які використовують екологічно чисті матеріали.

Раніше ми писали про те, що леопардовий принт буде на піку популярності у 2024 році. І, звичайно ж, розповідали про те, що варто знати про цей тренд.