Не знаєте як утеплити дерев'яні вікна? Вас виручить папір, вата та поролон

Лайфхаки
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Рекомендується провести утеплення вікон на ранніх етапах перед початком сильних морозів, оскільки це дозволить підвищити температуру в приміщенні на кілька градусів. Як саме це зробити? Знайдете відповіді в нашому матеріалі!

У зв'язку з новими можливими ракетними ударами росії по об'єктах критичної інфраструктури, опалювальний сезон в Україні може бути під загрозою. Тому розумно підготуватися до надто суворої зими, і розглянути питання щодо утеплення вікон.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як утеплити дерев'яні вікна?

Використання газет або паперу

Це найбільш доступний і простий спосіб. Старий папір або непотрібні газети треба розірвати на дрібні шматки, змочити їх у воді, і застосувати цю пасту для заповнення усіх щілин. Коли паста висохне, вона стане твердою. Проте, краще залишити вільними кватирки та балконні двері для того, щоб заходили свіже повітря.

Використання вати та тканинних смужок

Також можете використовувати тонку технічну вату для заповнення всіх щілин у дерев'яних вікнах. Потім наклейте тканинні смужки, а як клей можна використовувати звичайне мило.

Використання поролону та скотчу

Цей метод теж досить простий. Поролон потрібно нарізати на тонкі смужки та акуратно вставити у всі наявні щілини. Зверху, не забудьте заклеїти все це скотчем.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Шведська технологія

Цей спосіб ґрунтується на використанні трубчастого матеріалу, виготовленого з силіконової гуми. Важливо, щоб цей матеріал був стійким до змін температури. Профіль із силіконової гуми закріплюється в вирізані у вікні пази.

Використання силіконового герметика

Цей метод забезпечує якісне та довговічне утеплення вікон. Для цього вам знадобиться герметик (силікон) та спеціальний пістолет (шприц). Скло слід зняти з вікна, очистити посадкове місце від бруду, нанести смужку силікону (герметика), встановити скло на місце та закріпити шпатиками.

Також раніше ми розповідали, як зігрітися без опалення . Наша редакція зібрала способи, про які ви обов'язково маєте знати.