Новорічна красуня обросла пилом? Дієві поради, які допоможуть швидко почистити штучну ялинку перед встановленням

Лайфхаки
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Штучні ялинки за останні роки стали надзвичайно популярними, особливо через їхній внесок у збереження природи та відсутність необхідності купувати свіжозрубані дерева щороку. Однак впродовж цілого року цих красунь зберігають у коморах та інших потаємних місцях, де вони припадають пилом та стають брудними. Як почистити штучну ялинку перед встановленням? Розповідаємо далі.

Коли штучна ялинка стоїть в коморі протягом майже цілого року, вона накопичує не лише пил і бруд. Як пишуть на порталі  rbc.ua , на штучному дереві можуть з'явитися мікроби та кліщі, а це не найкраща компанія для святкування Нового року.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як почистити штучну ялинку? Три дієві способи

1. Пилосос.  Використовуйте потужний потік повітря для видалення пилу і сміття, навіть у важкодоступних місцях. Обережно використовуйте пилосос, щоб не пошкодити гілки.

2.  Спрей від пилу.  Розпиліть спеціальний засіб на ялинку і залиште на 10-15 хвилин. Краще робити це на відкритому повітрі, наприклад, на балконі. Якщо ви не можете знайти такий спрей або хочете заощадити гроші, ви можете зробити його самостійно з оцту, засобу для миття посуду, соди та води.

3. Миття ялинки.  Змочіть чисту губку у розчині гарячої води, мийного засобу та оцту. Протріть стовбур та гілки ялинки. Вуаля, тепер вона чиста!

Як правильно зберігати ялинку?

Оптимальний спосіб — розібрати ялинку та зберігати її в картонній коробці на сухому місці. Однак є ще пару важливих хитрощів.

  • Розділіть всі частини та складіть їх окремо.

  • Перев'яжіть листя та гілки, щоб уникнути деформації.

  • Заверніть частини в пухирчасту плівку та складіть в коробку або обгорніть всю коробку плівкою для захисту від вологи.

  • Одягніть на ялинку поліетиленові пакети для захисту від ударів та деформації.

  • Додайте кілька лаврових листів у коробку, щоб запобігти паразитам та вологості.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про те, як вибрати штучну ялинку на Новий рік. Дізнайтеся, яка ідеальна висота для невеликого приміщення.