Зробіть так - і велосипеда у кімнаті ви навіть не помітите

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

З початком похолодань і першого снігу кататися на велосипеді стає проблематично. Багато любителів велосипедних прогулянок зіштовхуються з проблемою зберігання велосипеда вдома. Адже він займає багато місця і заважає комфортному пересуванню у кімнаті.

Існують цікаві варіанти розмістити його так, щоб велокінь займав мало місця і гармонійно вписувався в інтер'єр. Найпростіші способи розміщення для велолюбителів, пропонує yogagorod.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ці поради допоможуть розмістити залізного"коника" у малогабаритних квартирах і підготувати його до тривалого зберігання. А при потребі ви завжди можете легко його дістати.

Розмістити можна:

  • на стіні;

  • під стелею;

  • у шафі;

  • на балконі.

Найкраще зберігати байк у підвішеному стані, особливо це стосується спортивних моделей. У такому випадку іде правильне навантаження на колеса. Довготривале зберігання велосипеда в одному положенні може призвести до деформації спиць та обода. Виправити "яйце", на відміну від "вісімки", непросто, тому правильно не ставити на зиму байк на колеса, а підвісити за раму або за кермо та сідло.

Розміщення на стіні:

  • горизонтальним способом;

  • у вертикальному положенні;

  • у підвішеному стані під стелею.

Можна підвісити за допомогою велокрюків, полиці-вішалки або кронштейну. Деякі гаки просто ввернути у стіну, як шуруп, а велокрюки іншого типу приварені на основу, що кріпиться на стіну.

Зробіть так - і велосипеда у кімнаті ви навіть не помітите - фото №1

Для горизонтального способу використовують вертикальне кріплення у вигляді спеціальних гаків, стійок, велосипедних полиць.

Зробіть так - і велосипеда у кімнаті ви навіть не помітите - фото №2

Найпопулярніше -  вертикальне кріплення, розраховане відразу на два велосипеди з діаметром коліс до 29 дюймів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зберігання велосипеда на балконі

Для зберігання використовуйте кут на лоджії або балконі, де поганий доступ сонячних променів. До залізного друга повинен бути постійний доступ будь-якої пори року.Для всесезонного зберігання байка на балконі застосовуйте настінні чи підлогові кріплення.

Зробіть так - і велосипеда у кімнаті ви навіть не помітите - фото №3

Під стелею

Кріплення на стелю бувають:

Зробіть так - і велосипеда у кімнаті ви навіть не помітите - фото №4

Оснащені системою шківів для підйому та спуску апарата без використання драбини, з простим стельовим фіксатором у вигляді гаків. Для байків вагою понад 22 кг.

Моделі, щоб підвісити велосипеда колесами нагору у вигляді простих довгих гачків для підвішування, зафіксовані на стелі за допомогою платформи.

Зробіть так - і велосипеда у кімнаті ви навіть не помітите - фото №5

Зовні на балконі:

  • Потрібно зробити металевий гак за балконом або вікном.

  • Зміцнити його великими болтами.

  • Закріпити транспортний засіб на болті за раму.

  • Додатково зафіксувати ременями або мотузкою.

  • Кріплення повинне бути максимально міцною, щоб велосипед не впав униз.

Зробіть так - і велосипеда у кімнаті ви навіть не помітите - фото №6

У шафі

Зробіть так - і велосипеда у кімнаті ви навіть не помітите - фото №7
Зробіть так - і велосипеда у кімнаті ви навіть не помітите - фото №8

У велосипедній шафі розміщується не лише байк, а й екіпірування – шоломи, наколінники, інша захисна атрибутика. Для кріплення використовуються спеціальні міцні кронштейни. Можна розмістити поруч один з одним в шафі-купе, громіздкі велосипеди відмінно помістяться у відділенні для верхнього одягу. Виділіть дві окремі глибокі полиці в комоді і додайте байк  всередину.

Зробіть так - і велосипеда у кімнаті ви навіть не помітите - фото №9
Зробіть так - і велосипеда у кімнаті ви навіть не помітите - фото №10
Зробіть так - і велосипеда у кімнаті ви навіть не помітите - фото №11

Також розміщують велосипед під сходами, за диваном, на кухні, над робочим кабінетом. Щоб байк не забруднював навколишні предмети, можна використовувати чохол для коліс.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Такі поради допомагають організувати площу найкращим чином. Ви заощадите місце і завжди матимете вільний доступ до вашого "залізного друга", якщо вирішите здійснити велопрогулянку, адже це хороший спосіб швидко зігрітися з користю для здоров'я.