Змажте лопату цими засобами - і вона працюватиме майже сама

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Зима - чудова пора року з новорічними святами, веселим відпочинком і подарунками під ялинку. Одна неприємність може погіршити настрій, багато снігу, який постійно потрібно прибирати .

Якщо відкидати і прибирати сніг правильно, то ризик втомитися буде мінімальний. Але коли сніг прилипає до лопати, то цей процес перетворюється на справжню каторгу. Редакція ХОЧУ! рекомендує змащувати лопату для відкидання снігу перевіреними засобами, тоді ви легко та швидко зможете впоратися з кучугурами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Змажте лопату цими засобами - і вона працюватиме майже сама - фото №1

Для змащування знадобиться:

  • парафін;

  • крем для лиж;

  • господарське тверде мило.

Для того, щоб ці засоби подіяли на всі 100% лопату потрібно добре почистити, ретельно висушити і злегка нагріти.

Господарське мило

Завжди під рукою у кожному будинку. Нанесіть мило на лопату з двох сторін, не залишаючи пропущених місць. Зачекайте кілька хвилин і можете братися до роботи. Певний час сніг не прилипатиме.

Парафін

Візьміть свічку і натріть поверхню з обох боків. Кращого ефекту можна досягнути, якщо перед нанесенням прогріти лопату феном.

Крем для лиж

Цей засіб чудово підійде для дерев'яної лопати. На металевій і пластиковій теж можна застосовувати, але ефект буде нетривалим.

Також на короткий час подіє вазелін, аерозоль WD-40 і засіб для чищення сковорідок з антипригарним покриттям.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щоб ефективно почистити сніг не забувайте правильно одягнутися і робити перепочинок під час роботи. Раніше ми писали,  як почистити сніг з даху швидкими і безпечними способами.