Ніколи не здогадаєтеся, навіщо лаврове листя кладуть на батарею: геніальний копійчаний лайфхак

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Лавровий лист – вічнозелений багаторічний чагарник, що належить до сімейства лаврових та використовується уже понад 1 тис. років. Лаврове листя відоме кулінарам, як розповсюджена смакова приправа. Проте є багато варіантів використання лавра у побуті , про деякі з них ви ніколи не здогадаєтеся.

Листя може стати чудовою альтернативою дорогим ароматизаторам повітря.  З його допомогою можна назавжди усунути неприємний запах у будинку. Як це зробити, розповідає prostoway.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Ніколи не здогадаєтеся, навіщо лаврове листя кладуть на батарею: геніальний копійчаний лайфхак - фото №1

Інтернет переповнюють поради щодо використання лаврового листя у побуті. З рекомендацій читачів відомо, що воно допомагає не лише надати стравам вишуканого смаку, а й може прогнати комах з будинку. Також багато людей розкладають його на батареї опалення, адже це дешевий спосіб освіжити повітря у кімнаті.

Для цього потрібно взяти кілька листочків і покласти на батарею. Пройде зовсім мало часу і повітря стане свіжим та пахнутиме чистотою. Якщо розкласти його на радіаторі у спальні, то це сприятиме хорошому сну, адже у листі міститься евгенол і ліналоол, а вони значно покращують сон.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Лаврове листя також чудово бореться з появою у будинку молі . Як позбутися цієї надокучливої комашки, ми розповідали раніше у нашому матеріалі.