Так радіатор грітиме значно ефективніше: лайфхак для економії тепла у кімнаті

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Взимку всі зусилля спрямовуються на збереження тепла у приміщенні. Люди використовують різноманітні варіанти утеплення стін, вікон та вхідних дверей, щоб досягнути максимального збереження тепла та заощадити на комунальних послугах.

Досягти комфортної температури у приміщенні можливо з невеликими витратами. Цікавим способом збільшити енергоефективність батарей на 20%, поділився rbc.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Так радіатор грітиме значно ефективніше: лайфхак для економії тепла у кімнаті - фото №1

У Нафтогазі пропонують для збільшення тепловіддачі наклеїти тепловідбивний екран за батареєю. Це недорогий, але досить ефективний спосіб з відмінним результатом.

Це допоможе збільшити тепловіддачу батарей на 20 % і зможе підняти температуру у кімнаті на 1-2 градуси, допомагаючи» опалювальній системі працювати інтенсивніше.

Також важливо, щоб до радіаторів був вільний доступ повітря. Для цього не потрібно закривати батареї меблями, підняти та відсунути важкі штори та регулярно очищувати радіатори від бруду та пилу.

Так радіатор грітиме значно ефективніше: лайфхак для економії тепла у кімнаті - фото №2

Фольгований тепловідбивний екран допоможе максимально виключити втрату тепла завдяки своїм властивостям. Експерти радять вибирати екран із металізованим алюмінієвим покриттям для кращої ефективності. Бажано, щоб товщина була щонайменше 5 мм.

Фольга відображає теплові промені від стіни назад в приміщення. Разом з тим, фольга і сама нагрівається і вже своїм теплом гріє стіну. Її наклеюють на утеплювач різної товщини (2-5 мм). Утеплювачем служать різного роду спінені поліетилени, які мають низький ступінь теплопровідності. Для полегшення монтажу на екран наноситься клейка основа із захисною плівкою, щоб його простіше було наклеїти на стіну.

Якщо така поверхня відсутня, приклеїти його до стіни можна з допомогою рідких цвяхів або шпалерного клею. Такого роду тепловідбивні екрани здатні повернути в кімнату до 95% тепла. Екрани мають різні розміри, тому потрібно підбирати під розмір радіаторів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо робити все правильно, то можна досягнути комфортної температури у кімнатах. Головне, не допускати помилок , які здатні випустити тепло з будинку.