Роботи багато, а результату - нуль! Найчастіші помилки при утепленні будинку

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Мета утеплення фасаду- досягти максимального збереження тепла і комфорту у приміщенні. Тому до цього потрібно підходити грамотно все спланувавши, та продумати всі можливі нюанси.

При утепленні необхідно відповідально все прорахувати. Не можна діяти будь-як, порушувати технологію та рахувати витратні матеріали "на око", розповідає armix.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
Роботи багато, а результату - нуль! Найчастіші помилки при утепленні будинку - фото №1

Існує 4 найрозповсюдженіші помилки, яких можна уникнути, якщо підійти до складного процесу з розумом.

Помилка №1

Самостійно приймати рішення, щодо товщини утеплювача для фасаду. Адже не всі знають, що потрібно враховувати" точку роси". Якщо товщини пінопласту або мінеральної вати недостатньо, то повітря, у якому накопичується волога починає давати конденсат на стіну всередині приміщення. А це призведе до появи цвілі та грибка і фасад доведеться повністю переробляти.

Помилка №2

Важливо не економити на грунтівці та фарбі для ґрунтування. Також багато не очищують стіну попередньо від бруду та пилу, а це може призвести до відпадання штукатурки або клею для утеплювача, особливо при порушенні технології робіт.

Помилка №3

Порушення технології — це поширена помилка, яка призводить до величезних зайвих витрат, таких як:

  • Економія клею при нанесенні на пінопласт чи мінеральну вату, адже плита повинна бути промазана не менше, ніж на 60% від своєї поверхні;

  • неправильно оброблені шви між утеплювачем. Технологія вимагає заробляти шви монтажною піною, а не клеєм;

  • неправильне нанесення клею на армувальну сітку. Потрібно “втоплювати” її в клей з двох боків;

  • перед нанесенням декоративної штукатурки обов'язково використовувати грунтуючу фарбу.Це значно підвищить адгезію між основою та штукатуркою, а також захистить від вологи.

Такі помилки можуть призвести до тріщин,  відшарування декоративного шару і утеплювача і фасад не витримає навіть перший сезон.

Помилка №4

Ніколи не проводьте утеплення фасаду під час опадів. Якщо волога потрапить між шарами системи утеплення, це негативно позначиться на результаті. Шари висихатимуть повільно і знижуватиметься якість матеріалів. Завжди користуйтеся захисною фасадною сіткою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Грамотний підхід до утеплення фасаду будинку допоможе уникати помилок і досягти максимального ефекту. Нагадуємо, якщо маєте вдома кондиціонер, варто перемкнути його, щоб отримувати тепло.