Чи можливо обігріти квартиру без газу та світла? Кілька перевірених порад

Лайфхаки
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Морозні зимові дні стають справжнім випробуванням для наших гаманців та нервів. А в умовах війни з'являється питання не лише про те, як економити, а й про те, зігріти квартиру без газу та електропостачання. Ми вже розповідали про помилки, які випускають тепло з будинку, а в цьому матеріалі пропонуємо вам дізнатися, як обігріти дім.

Якщо у вашому будинку або квартирі є камін, вам пощастило. Дрова не тільки допоможуть вам економити на комунальних послугах, а й надзвичайно добре будуть обігрівати приміщення. В інших випадках потрібно шукати альтернативні джерела енергії та тепла.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як обігріти квартиру без опалення? Ось кілька порад, які дозволять вам зекономити трошки грошей. Ними поділилися на порталі  glavred.net .

  • Розставте місткості з гарячою водою навколо кімнати. Однак ефект тепла буде тривати недовго, адже вода швидко остигає.

  • Закрийте всі щілини та тріщини в будівлі, щоб зменшити втрати тепла.

  • Розгляньте можливість придбання теплової помпи . Хоча встановлення такого обладнання може бути дорожчим, ніж газового котла, проте впродовж експлуатації воно виявиться значно економічнішим, або навіть у 2-4 рази дешевшим, ніж вартість газу.

  • Встановіть тепловентилятор з акумуляторами . Він ефективно нагріває приміщення, але не залишайте його без нагляду вночі, оскільки може виникнути ризик задухи. А ще цей прилад може видавати значний шум.

  • Спробуйте зробити  свічку-обігрівач . Вам знадобиться велика свічка та глиняний горщик, який володіє хорошою термоізоляцією

  • Якщо ви шукаєте недорогі та доступні способи обігріву, то вам допоможуть банки з гарячою водою . Розміщуйте їх в безпечних місцях.

  • Також на допомогу прийде грілка . Ви можете самотужки зробити тканинний мішок із гарячою крупою, який можна розігріти та використовувати як грілку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо пам'ятати, що більшість цих методів дають короткочасний ефект, а ще їх потрібно використовуватися з особливою обережністю для уникнення пожежі. Також дізнайтеся, навіщо лаврове листя кладуть на батарею . Спойлер: це геніальний копійчаний лайфхак!