Куди подіти прострочені спеції: цікаві ідеї для використання не за призначенням

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Світ спецій приманює своїм запахом, ароматом і бажанням спробувати рецепти нових страв. Біля полиці зі спеціями у магазині неможливо пройти не придбавши кілька нових чи знайомих пахучих пакетиків або зробити їх самостійно.

Проте не всі господині встигають використати їх до закінчення терміну придатності. І коли проводиться кухонна ревізія більшість пакетів викидаються у сміття. Існують кілька цікавих ідей для використання прострочених спецій. Що саме можна зробити з ними, ми розповідаємо далі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Куди подіти прострочені спеції: цікаві ідеї для використання не за призначенням - фото №1
  1. Чорний мелений перець допомагає господиням зберігати колір речей. Просто необхідно додати 1 ст.л перцю до прального порошку при наступному пранні.

  2. Зі спецій з закінченим терміном дії можна зробити свічку. Розтопіть звичайну свічку і змішайте зі спеціями. Налийте у невелику скляну ємність і дочекайтеся застигання. Коли ви будете запалювати її, повітря наповнюватиме аромат спецій.

  3. Залийте окропом кардамон, гвоздику, корицю чи імбир. Це чудово ароматизуватиме повітря і прибере неприємний запах.

  4. Покладіть спеції у маленькій полотняний мішечок та розмістіть у шафці з відром для сміття. Так завжди буде приємний запах у шафці.

  5. Мелену гвоздику та корицю додайте до саморобного мила і отримаєте подвійний ефект: мило і скраб.

  6. Якщо вам заважають комахи, посипте місця їх скупчення пряними перцями. Це відлякає мурах надовго.

  7.  Кориця, шавлія, чебрець, орегано, гвоздика володіють дезінфекційними властивостями. Також їх можна використати для боротьби з пліснявою. Додайте спеції до теплої води, дайте постояти 30 хв і обробіть уражені грибком місця.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадуємо, раніше ми писали , як можна використати лавровий лист. Та яким чином він допомагає боротися з неприємним запахом у кімнатах будинку.