Столітній жир на решітці газової плити легко прибирається одним хитрим способом: лайфхак для господинь

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Очищування плити від бруду та жиру не сама улюблена справа господинь. Особливу "любов" ми відчуваємо до липких решіток, які не піддаються навіть довгому тертю. Раніше ми розповідали, як позбавитися бруду на кухонних шафках , а зараз навчимо, як досягнути чистих грат на кухонній плиті.

Досить багато способів очищення решіток пропонує застосування нашатирного спирту. Але це спосіб довгостроковий та вимагає ретельного провітрювання або робити це необхідно на свіжому повітрі. Цікавим варіантом полегшити задачу поділилися досвідчені господині. Він займає мало часу та призводить до відмінного результату, розповідає tintelekt.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Столітній жир на решітці газової плити легко прибирається одним хитрим способом: лайфхак для господинь - фото №1

Такий чудовий лайфхак допоможе впоратися навіть з застарілим жиром, який покриває решітки у кілька шарів. Перед тим, як розпочинати виконання решітки необхідно добре прожарити на вогні. Ввімкніть витяжку та проводьте над вогнем ґратами доки вони не стануть гарячими.

Процес виконання:

  1. Налийте гарячу воду у високе металеве відро.

  2. Додайте 2-4 ст.л прального порошку з відбілювачем у воду. Краще брати дорожчий засіб, для ефективного результату.

  3. Помістіть грати у воду та закрийте кришкою, щоб довше остигала та розм'якшила жир.

  4. Як вода повністю охолоне, дістаньте грати і ретельно потріть металевою щіткою чи губкою. Весь наліт відчиститься без зайвих зусиль.

  5. Промийте грати чистою водою, витріть сухою ганчіркою чи рушником і покладіть на плиту.

Намагайтеся не доводити решітки до накопичення застарілого бруду та жиру. Такий спосіб можна використовувати 1 раз на 2 місяці. Тоді ви не витрачатимете купу часу на виснажливе відтирання, а робитимете це за лічені хвилини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

На чистій плиті завжди приємніше готувати їжу. Витрачайте на прибирання всього 5 хвилин і кухня завжди сяятиме чистотою . Адже не обов'язково використовувати дорогі засоби, щоб досягти чудового ефекту.