Що буде, якщо виливати кип'яток у раковину: чи шкодить це трубам?

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка виливає окріп у раковину
Фото: promenu.ua

Які наслідки будуть, якщо виливати кип'яток у труби

Досить часто, ми не задумуючись про наслідки, зливаємо гарячу воду з макаронів чи картоплі в раковину. Кип'яток мож допомогти прибрати засмічення чи неприємний запах , але чи не зашкодить це трубам?

Багато порад проти засмічення містять використання  окропу, лимонної кислоти та оцту. Проте, чи можна лити  кип'яток і, чи не призведе це пошкодження труб, розповідає myhomebook.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чи безпечно для труб виливати окріп?

Виливати дуже гарячу воду в каналізацію цілком безпечно, адже труби можуть витримувати температуру до 130 градусів за Цельсієм, розповідає системний механік Маркус Г, до якого звернулася редакція myhomebook за детальними поясненнями.

Якщо під час роботи на кухні ви вилили в каналізацію окріп, це зовсім не біда. Водночас, однак, "я б не став виливати окріп у каналізацію в довгостроковій перспективі – але хто це робить?, 
– каже експерт.

Хвилювання і побоювання зайві, тому що кип'яток добре розчиняє жир, що осідає на трубах. Також після варіння овочів чи яєць додайте трохи мийного засобу у воду перед виливанням. Це допоможе розчинити залишки їжі, жир і бруд та підвищить течію. А у ванній кімнаті ще впорається з залишками мила та волосся.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо раковина засмітилася і вода перестала сходити, можна скористатися чудовим лайфхаком. Всього 2 інгредієнти допоможуть забути про проблему.