Час змінити свої вікна: які ознаки вказують на потребу встановити нові "очі" будинку

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Вікна в домі, фото
Фото: hubzmi.com

Як дізнатися про час замінити вікна у будинку

Для заміни вікон можуть бути різні причини. Можливо ваш будинок дуже старий і вікна встановленні багато років назад, чи при поселенні у новозбудований вам не подобається дизайн чи якість виробів. Ви навіть не можете уявити, скільки радості, затишку і світла може принести заміна старих віконних рам на нові та належне підтримання вікон у чистоті.

Вікна у будинку мають забезпечувати такі потреби: комфорт, естетику і безпеку. Коли і при яких ознаках варто задуматися про заміну, розповідає milgard. Так, як робити це потрібно не часто, варто обирати надійні та якісні, щоб приносили радість не один рік.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

10 ознак заміни вікна

Протяг. Якщо ви відчуваєте холод, коли знаходитеся біля вікна чи протяги у кімнаті. Через вікна можуть відбуватися тепловтрати до 25 %.

Надто давно встановлені. У старих будинках здебільшого встановлене однокамерне скло, або неефективне двокамерне. Старі вікна можуть не захищати від УФ-променів, внаслідок чого вицвітають килими, штори та меблі.

Неможливо відкрити. Старі дерев’яні вікна роками фарбувалися це може спричинити, що вікно не відкриватиметься. Якщо вікна залипають або здаються заклеєними та взагалі не відкриваються, настав час подумати про їх монтаж. Старі алюмінієві вікна можуть не відкриватися через розбухання під час зміни температури або непрацездатність пружин у ручці.

Влітку занадто спекотно. Якщо при закритих вікнах у жарку погоду будинок здається піччю.

Шумоізоляція. Коли закриті вікна, а ви чуєте все, що робиться на вулиці.

Ознаки пошкодження. Відколи або пошкодження рами чи скла, видимі плями води на вікні або навколо нього, деформована або зламана рама, бите скло погіршують комфорт перебування у приміщенні.

Естетика. Ваші вікна повинні гармонувати з фасадом будинку.

Важко мити. Нові вікна можуть відкриватися на себе та не потребують розкручування для миття всередині, на відміну від старих, дерев’яних.

Рентабельність. Якщо у майбутньому ви плануєте продаж будинку, це вплина на підвищення ціни за житло.

Можливість планування. При заміні можна зробити вікна більшого розміру чи іншої форми.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нові вікна це комфорт від зниження рівня шуму та регулювання температури у приміщенні, привабливий вигляд і відсутність протягів. Також ви можете оформити підвіконня на свій смак і розмістити на ньому улюблені рослини. Або подумати над цікавими ідеями оформити вітражі.