Ви пошкодуєте, що не знали цього раніше: як прати тюль, щоб потім не прасувати

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото чиста тюль
Фото: welwet.net

Дивовижний спосіб. який дозволить не прасувати тюль після прання

Багато господинь добре знають, яка невдячна справа - випрати до ідеальної білизни та прасувати тюль після прання. Навіть делікатний режим пралки не завжди рятує ситуацію. А якщо вікон кілька, то прасування тюлю перетворюється на нескінченне заняття.

Прати штори та тюль - це досить клопітка та невдячна робота. А потім ще доводиться випрасовувати кожну складку на багатьох метрах тканини. Проте деякі хитрощі досвідчених господинь дозволять значно спростити цю непросту справу, розповідає facedobra.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Після того, як ви зняли всі штори та тюлі з вікон, потрібно винести їх на вулицю та ретельно витрусити від пилу. Можна навіть злегка їх пропилотяжити, щоб спростити прання.

Для прання обирайте м’які неагресивні хімічні засоби або гель для делікатних тканин. Але якщо у вас вироби з дорогим оздобленням, золотом, мереживом - краще віддати їх на професійну хімчистку, щоб не пошкодити.

Запам’ятайте, що тюль і штори завжди перуть окремо. Це дозволить уникнути псування та втрати кольору. Обирайте делікатний режим прання, без віджиму.

Коли витягнете тканину з машинки - потрібно добре струсити її та повісити на чисте вікно одразу, не чекаючи висихання. Тоді під своєю вагою тюль та штори розправлятимуться самостійно і прасувати їх не доведеться.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми ділилися порадою, як перетворити прасування на просту роботу . Один маленький нюанс допоможе прасувати з задоволенням.