Зробіть це - і більше не буде проблем із прасуванням: хитрі трюки від розумних господинь

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Прасувати речі потрібно, щоб вони мали охайний вигляд і були приємні на дотик. Але так, як це заняття досить обтяжливе і вимагає багато часу, зусиль і терпіння, то багато господинь просто перестають це робити взагалі.

Проте цей виснажливий процес можна значно полегшити. А для цього варто знати, що робити з випраними речами, аби прасувати було в задоволення, розповідає tribuna .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Особливо важко попрасувати речі, які пересушилися, також непросто розправити дрібні складки, тому потрібно потурбуватися про належну підготовку речей до прасування.

Актуальні поради для легкого прасування

  1. Коли закінчується процес прання, потрібно негайно діставати речі з барабана пральної машинки, щоб вони були не занадто вологими.

  2. Щоб не допустити появи складок перед вивішуванням ретельно потрусити і акуратно розпрямити.

  3. Не допускати пересихання, краще прасувати злегка вологою, інакше доведеться зволожувати пульверизатором.

  4. Щоб речі прасувалися одночасно з двох сторін можна підкласти під тканину, на якій прасуєте, харчову фольгу блискучою стороною назовні.

  5. Складки, які важко розгладити потрібно збризнути водою з оцтом.

  6. Стрілки на сорочці і штанах буде легше зробити, якщо використовувати скріпки і затискачі.

  7. Вельветові та оксамитові речі краще прасувати на махровому рушнику, так складки на важких тканинах менше утворюватимуться.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для прасування великих речей залучайте когось на допомогу, щоб розправляти складки. Ці поради зроблять прасування простішим і гора білизни не здаватиметься такою страшною. Дотримуйтеся  рекомендацій для прасування різних тканин і речей з шкірозамінника , а якщо цей процес для вас надто обтяжливий - розгляньте варіант обрання речей з тканин, які не мнуться.