Які речі можна прати при 90 градусах, а які назавжди зіпсуються: оптимальна температура для прання

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка з дітьми кладе речі у машинку
Фото: lito-tm.com

Прати речі у пральній машинці потрібно на правильних режимах

Ви неодноразово могли помітити, що коли випрати речі на неправильному режимі чи не відповідній температурі, одяг може полиняти, зменшитися у розмірах чи деформуватися. Тоді речі вже важко відновити до попереднього стану і доведеться лише викинути. Хіба це було вашою ціллю, щоб придбати собі новий гардероб.😂

Далеко не усі господині знають правила хорошого прання: чому одяг потрібно вивертати, як сортувати, чи на якій температурі прати речі, щоб не зіпсувати їх. Тому ukr.media дає кілька цінних порад щодо температурного режиму програм на пральній машинці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які тканини прати на 90 градусів

Така температура підходить для щільних тканин, льону та бавовни. Їх можна прати на температурі від 60 до 90 градусів. Таке прання ідеальне для сильних забруднень. А от для рушників 90 градусів погано вплине на тканину, адже температура може зруйнувати структуру волокон.

Джинси і 90 градусів?

Ні, ні, і ще сто разів ні!. Джинс при такій температурі втратить колір і сяде. Тому оптимальна температура для таких штанів - не вище 40°C.

Синтетика

Для виробів з синтетики потрібно встановлювати температуру вище 40°C, а найкраще - ручне прання. Сатин, бязь та бавовна також не переживуть такої температури.

Коли ставити 60 градусів

Така температура потрібна, якщо є потреба прибрати неприємні запахи та глибоко очистити тканину. Також прибрати запах поту чи аромати кухні, які в’їлися.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, чим краще прати речі : гелем чи порошком. Адже це впливає на якість прання і стан одягу.