Чи потрібно прати щойно придбані джинси? Правила догляду за речами

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото джинси сушаться піісля прання
Фото: lifestyle

Чи є потреба прати нові джинси з магазину?

Люди просто обожнюють джинси за міцність матеріалу, комфорт і надзвичайну зручність. Напевно, не знайдеться людини у гардеробі якої немає принаймні однієї пари таких штанів. Багатьох споживачів цікавить питання, чи потрібно прати щойно придбану пару джинсових штанів, адже вони можуть линяти чи втратити форму.

Прання джинсів потребує кількох правил, щоб не зіпсувати їх та не призвести до втрати кольору. Деякі забруднення на штанах можна видалити сухим способом, без води, лише за допомогою щітки, а чи варто прати щойно придбану річ, розповідає ah.com.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як часто прати джинси залежить лише від вподобань власника та частоти використання. Адже робочі штани потребують щоденного очищення. Взагалі, чим менше прання “переживає” виріб, тим він довше прослужить у початковому пристойному вигляді.

Чи потрібно прати нові джинси

Звичайно, рішення приймає сама людина. У першу чергу це питання огиди, адже річ можливо, багато разів приміряли у магазині та на тканині могли лишитися частинки епідермісу.

Також потрібно враховувати, що тканину могли фарбувати агресивними барвниками, які можуть викликати алергічні реакції шкіри.

Тому, якщо новий одяг буде знаходитися у контакті зі шкірою - однозначно потрібно прати.

Як прати рвані джинси

Якщо ви не прагнете після прання замість штанів отримати шорти, варто дотримуватися деяких правил. Найкраще прати руками, а при машинному пранні обирати режим делікатного прання. Розвішувати потрібно обережно, ретельно розгладивши усі складки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали , як відіпрати траву з джинсів. Потрібно діяти обережно, адже барвник може глибоко проникати в тканину.