Бездоганна чистота і приємний аромат: як зробити кубики для унітаза своїми руками

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото кубики для унітаза
Фото: колаж Хочу!

У туалеті завжди приємно пахнутиме і унітаз сяятиме від чистоти

Звичайно, у туалеті люди проводять менше часу, ніж на кухні чи у інших кімнатах. Але хочеться, щоб тут завжди приємно пахло і все випромінювало чистоту та свіжість. Чудового аромату можна досягти за допомогою різноманітних ароматизаторів та освіжувачів повітря, хоча існує спосіб досягти результату саморобними засобами.

Зробити своїми руками таблетки для очищення унітаза надзвичайно просто. Для цього знадобляться інгредієнти, які знайдуться на кожній кухні. Такий простий спосіб заощадить ваш час та гроші, адже спеціалізовані засоби коштують досить дорого. Як зробити самостійно кубики для миття унітаза, розповідають на каналі Ідеї для дому.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Що знадобиться

  • Сода;

  • форми для льоду;

  • лимонна кислота;

  • мийний засіб.

Як зробити кубики для чищення унітаза

У невелику миску насипаємо 100 г харчової соди, додаємо 30 г лимонної кислоти та 2 ст.л мийного засобу. Добре розмішуємо, щоб не було грудочок. Перекладаємо суміш у форму для льоду. Краще брати силіконову, адже з пластикової важко виймати таблетки, щоб не пошкодити. Форму потрібно покласти у холодильну камеру на 4 години. Після того, як суміш замерзне, треба перекласти кубики у скляну тару, для кращого зберігання.

Кожного дня кидайте в унітаз по 1 кубику та не змивайте до повного розчинення. Це допоможе ефективно очистити унітаз, додати йому чистоти і забезпечить приємний аромат свіжості.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, чим намастити унітаз всередині, щоб зберегти чистоту на 6 місяців. Який засіб діє довгий час, розповідаємо у матеріалі.