Чиста мікрохвильовка за 5 хвилин: як відмити до ідеалу звичайною лимонною кислотою

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото мікрохвильовка
Фото: колаж Хочу!

Ваша мікрохвильова піч завжди буде готова до використання

Мікрохвильова піч - незамінна у побуті кожної господині. Особливо зранку - коли на рахунку кожна хвилинка. Тому важливо вчасно її мити від залишків їжі та запаху, адже застарілі плями потрібно “гризти” докладаючи значних зусиль.

Мікрохвильовка використовується багато разів на день. Не завжди вдається вчасно відмивати її після нагрівання їжі, тому з часом всередині присутні плями та неприємний аромат, який може спотворити смак наступної підігрітої страви. Дуже простим і надзвичайно ефективним способом очищування мікрохвильовки всередині, поділився канал Лайфхакер.ЮА.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Цей спосіб не потребує надмірного тертя, довгого відмивання та використання агресивних засобів для чищення. Знадобиться лише лимонна кислота та м’яка ганчірка чи губка для посуду

Як відмити мікрохвильовку до блиску

Для початку потрібно закип’ятити воду і налити 0, 5 л окропу у керамічну посудину. Тоді всипаємо 30 г лимонної кислоти, ретельно розмішуємо та ставимо розчин у мікрохвильовку на 5 хвилин. Далі лишаємо суміш у приладі ще на 5 хвилин. За цей час весь бруд, жир та залишки їжі повністю розм’якшаться і легко відставатимуть. За допомогою губки чи ганчірки промиваємо всі поверхні мікрохвильовки всередині періодично промиваючи губку чистою теплою водою.Вуаля! Жодного бруду і жирних плям, а лише бездоганна чистота і приємний аромат цитруса.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що не усі продукти можна класти у мікрохвильову піч. Вони можуть призвести до вибуху та ламання побутової техніки.