Сто разів прати? Що допоможе вивести аромат секонд-хенду з одягу

Лайфхаки
10 008
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото дівчата у секонд-хенді
Фото: journal.sovcombank

Запах секонд-хенду дуже стійкий і важко вивітрюється

Безліч людей обирає секонд-хенди, щоб поповнити свій гардероб, знайти унікальні речі чи справжній вінтаж. Існує перелік деяких речей, які категорично не можна купувати вживаними ні за яких умов. Також потрібно вміти виводити особливий запах, який важко прибирається, навіть після кількаразового прання.

Неприємний запах залишається на одязі після дезінфекції, яку обов’язково проводять перед продажем. Найпопулярнішими засобами позбутися стійкого аромату є сода та оцет. Як за допомогою цих інгредієнтів забути про “пахощі” секонд-хенду, розповідає apostrophe.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Спосіб №1 - оцет

  • 100 мл оцту;

  • 10 л гарячої води;

  • 50 г соди.

Зробіть розчин з гарячої води, соди і оцту та покладіть речі на 10-12 годин. Після замочування добре прополоскати і висушити на свіжому повітрі. Запах зникне без сліду.

Спосіб №2 - заморозити

Покладіть речі у пакет та розмістіть у морозилці на 5-7 годин. Далі треба замочити одяг у холодній воді на 4-5 годин, а тоді випрати у гарячій воді.

Спосіб №3 - порошок

Надзвичайно ефективний спосіб для речей зі слабким запахом секонд-хенду. Потрібно випрати у пральній машинці з додаванням подвійної порції прального порошку на максимальній температурі, яка підходить для таких тканин. При полосканні додати кондиціонер. Сушити на свіжому повітрі, щоб добре провітрилося.

Спосіб № 4 - морська сіль

У глибоку миску налити 10 л гарячої води та додати 1 кг морської солі. Розмістити одяг у розчині на 2 години, а тоді випрати у пральній машинці чи руками у гарячій воді.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також відмінно спрацьовує спосіб з нашатирним спиртом. Особливо ефективно він прибирає надто стійкий неприємний запах.