Щоб не "пахнути" секонд-хендом: як надійно прибрати запах поношеного одягу

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото секонд-хенд
Фото: ostroh.info

Речі з секонду мають специфічний стійкий аромат

Магазини з вживаним одягом приваблюють людей доступними цінами та можливістю придбати брендові речі за низькою ціною. У таких бутіках цілком реально купити чудовий одяг та стильно одягнутися. Проте одна деталь може перекреслити враження від покупки - стійкий запах, який важко вивести.

Придбані у секонд-хенді речі мають сильний аромат через спеціальну обробку. Швидко та безпечно позбутися цієї проблеми допоможуть кілька порад для видалення запаху, розповідає espreso.tv.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Прати речі з секонду необхідно одразу після покупки. Не варто зберігати їх разом з іншим одягом, щоб він не просякнувся ароматами. Періть вживані речі окремо від інших речей на максимально допустимій температурі кілька разів і кілька разів прополіскуйте. Сушити потрібно на свіжому повітрі.

Як прибрати запах секонд-хенду

Заморозити. Розвішайте одяг на свіжому повітрі на цілу ніч, а тоді покладіть у пакеті до морозильної камери. Низькі температури допомагають знизити інтенсивність запаху та додатково знищити бактерії. Далі треба замочити одяг на 4-6 годин і випрати у гарячій воді.

Розчин оцту. У 10 л води розводимо 100 мл оцту та додаємо 50 г соди. Замочуємо одяг на всю ніч, а тоді перемо, як звичайно.

Морська сіль. Беремо сіль з інтенсивним запахом та розчинюємо її у мисці з гарячою водою. Замочуємо речі на 2 години, а тоді перемо з додаванням порошку. Важливо купувати сіль без барвників, щоб не лишити плям на одязі.

На завершення речі потрібно пропрасувати з двох сторін з парою, а тоді лишити на 2-3 дні добре вивітритися на вулиці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які речі категорично не можна купувати у секонд-хенді. Це питання не лише гігієни, а й вашого здоров’я.