Від жиру на килимі не залишиться й сліду: 3 народні способи, перевірені часом

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Як прибрати жирні плями з килима - перевірені народні способи
Як почистити килим від жирних плям - народні поради. Фото: istockphoto.com

Як швидко позбутися плям від жирної їжі, що впала на килим

Як відомо, жирні плями — вороги гарного настрою 😅 Якщо під час трапези або приготування їжі ви залишили слід на одязі, настрій точно буде вже не святковим… Однак ще гірша ситуація, коли жир заляпує килим 🙄

Що робити з жирними плямами на килимі, розповімо у цій статті. Ділимося з вами трьома перевіреними народними порадами, які допоможуть легко і без зайвих зусиль прибрати жирні плями на килимі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Почнемо з того, що у випадку появи плями діяти краще швидко: чим давніша пляма від жиру, тим важче буде її позбутися. Щойно жирний шматок їжі впав на ваш чудовий килим, потрібно швиденько його підняти і спробувати видалити якомога більше залишків жиру — за допомогою будь-якого твердого предмета на кшталт вилки, ложки або ножа.

А далі достатньо вибрати один з цих способів очищення килима:

  1. Візьміть 1 ст.л. засобу для миття посуду і гарно розмішайте у склянці теплої води. Нанесіть на пляму за допомогою губки і залиште на 10-15 хв. Після цього приберіть залишки жирної плями чистою вологою ганчіркою.

  2. Насипте на свіжу пляму цілу гірку звичайної соди і залиште приблизно на 20-30 хв. Після цього килим достатньо гарно пропилососити — і від плями й сліду не залишиться.

  3. Змішайте звичайний столовий оцет з водою у пропорції 1:2 (де більше води). Нанесіть цей розчин на пляму за допомогою губки для миття посуду і залиште на 10-15 хв. Далі протріть вологою чистою ганчіркою.

Якщо раптом виявилось, що сліди від плями таки залишились, варто обрати інший спосіб із запропонованих нами і повторити всі описані вище дії. Це повинно допомогти вам позбутися жирних плям на килимі!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми, до речі, також розповідали, як легко прибрати пляму від кави. Цей перевірений домашній спосіб точно стане в пригоді тим, хто любить вранці насолоджуватися смачною кавою і спросоння її трішечки проливає 🤭