Чистий, м'який і без жодної плями! Елементарний спосіб зробити килим чистим за 5 хвилин

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото плями на килимі
Фото: wizardcleaningwa.com.au

Чистка килимів може бути простою у домашніх умовах

Килими гарно підкреслюють інтер’єр, приємні у використанні та рятують ноги від холоду у холодну пору. Але на них постійно накопичується пил, бруд, волосся та шерсть домашніх тварин. Іноді діти можуть лишити багато брудних плям чи ви випадково розіллєте каву, чи вино. Існує безліч способів позбутися плям: таблеткою для посудомийки, кришкою від каструлі чи спеціальними засобами.

До стану нового виробу можна відчистити килим не лише у хімчистці, до того ж там це зовсім не дешеве задоволення. Відмінним способом позбутися плям від напоїв чи їжі поділився канал Ідеї для дому.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Нам знадобиться

  • Вода;

  • ємність;

  • столовий оцет;

  • мийний засіб;

  • ганчірка.

Як почистити килим від плям

У невеликій посудині змішуємо 1 л води, 100 мл оцту та 3 ст.л мийного засобу. Добре розмішуємо, намочуємо м’яку ганчірку і добре тремо місця з плямами. Найефективніше це робити одразу після забруднення, адже підсохлі плями значно важче відмити. Далі лишаємо килим до повного висихання, а тоді добре пилотяжимо чи замітаємо віником. Місця з плямою ви навіть не знайдете.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Таким розчином можна також відмити та освіжити м’які меблі та дивани. Адже саме на меблях може бути найбільше складних плям, тому що люди часто вживають їжу під час перегляду телевізора.