Користь і чистота: переваги миття посуду гірчицею

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Для чого мити посуд гірчицею
Мити посуд гірчицею корисно.Фото: Хочу!

Для миття посуду використовується багато мийних засобів

Мабуть, одне з найменш улюблених занять кожної господині - мити посуд. Звичайно, існують способи перетворити цей процес на задоволення, проте часто ми намагаємося делегувати такий обов’язок.

Для миття посуду можна використовувати багато сучасних мийних засобів. Але більшість з них є хімічними і потрібно користуватися ними з обережністю. Саме тому час згадати про способи, які застосовували наші мами та бабусі, розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Найкращий спосіб для миття посуду - використовувати гірчичний порошок. За його допомогою можна зробити безпечний засіб для алергіків та дітей. Отриманий розчин буде надзвичайно ефективним, універсальним та коштуватиме копійки. До того гірчиця володіє дезінфекційними властивостями та чудово вбиває мікроби.

Як зробити засіб

Потрібно змішати 70 г сухої гірчиці, 50 г харчової соди та 30 г лимонної кислоти та додати 50 мл теплої води. Розмішайте та мийте посуд. Якщо тарілки дуже забруднені чи мають присохлі залишки їжі потрібно замочити посуд у гарячій воді, зверху посипати порошком гірчиці та потерти мочалкою через 3 хвилини.

Ви можете змішати у рівних пропорціях соду та гірчицю і використовувати засіб при потребі. Також надзвичайно ефективно буде додати до гірчиці трохи натертого господарського мила. Засіб буде добре пінитися та за властивостями не поступатиметься купованим варіантам.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як дешевше мити посуд: у посудомийці чи руками. Адже багато суперечок виникає з цього приводу.