Як мити валізу з різного матеріалу: як прати, щоб не довелося купувати нову

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Як прати валізу
Прання валізи від плям. Фото: forumdaily.com

Нова гарна валіза - це запорука хорошого відпочинку

Коли ви збираєтеся у подорож, неодмінно варто потурбуватися про купівлю надійної валізи. Якщо вона буде з якісного матеріалу, то витримає поїздку будь-яким транспортом.

При виборі валізи варто врахувати кілька важливих ознак. Також ви маєте дізнатися, як прати свою річ від пилу та плям, адже для різних матеріалів є свої способи очищення, розповідає koffer.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Сучасні валізи можуть бути виготовлені з різного пластику, поліестеру чи нейлону. Але всі вони мають здатність забруднюватися, тому перед чи після подорожі потрібно ретельно її очистити.

Як чистити валізи

Якщо ваша валіза виготовлена з синтетичних волокон, тоді слід очищати її за допомогою засобів для м’яких меблів, які гарно видалять пил і бруд та повернуть колір. Потрібно нанести піну на брудні місця і зачекати термін, який вказаний в інструкції. Тоді видалити засіб вологою ганчіркою чи пилососом. Сушити валізу треба на свіжому повітрі, але, щоб на виріб не попадало пряме сонячне проміння.

Пластикові валізи варто чистити м’якою ганчіркою чи щіткою вмоченою у розчин води з засобом для миття посуду чи засобу для вікон. Попередньо перевірте на непомітній частині, щоб переконатися, що він не знебарвить і не зашкодить матеріалу. Не варто використовувати відбілювачі та агресивні засоби для миття.

Після повернення з відпочинку, окрім видалення плям не забувайте пропилососити її всередині та почистити механізм коліщаток. Зберігають валізи у сухому місці, можна покласти одна в одну, щоб заощадити місце. Також, аби захистити її від пилу краще обмотати поліетиленовою плівкою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, для чого туристи фотографують свої валізи в аеропорту. Такий простий трюк допоможе вберегти вас від багатьох проблем.