Фото на пам'ять, але не селфі: чому варто фотографувати валізу перед польотом

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Фотографувати свої валізи в аеропорту стало популярним трендом серед мандрівників, які хочуть поділитися своїми пригодами в соціальних мережах. Але важливо зробити фото валізи перед тим, як здавати її у багаж. Часто трапляється, що валіза може пошкодитися, тріснути чи порватися під час польоту, тому важливі та цінні речі беріть у ручну поклажу. 

Якщо виявиться, що валіза пошкоджена, це підлягає  під визначення “пошкодження багажу”. Хто відповідальний за такі випадки та які дії потрібно здійснити, розповідає  dip.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Фото на пам'ять, але не селфі: чому варто фотографувати валізу перед польотом - фото №1
Фото: turist

1. Пошкодження багажу це відповідальність авіакомпанії

Будь-які збитки завдані багажу відшкодовує авіакомпанія. Також на неї покладається усунення псування. Але вона не несе відповідальності за заподіяну раніше шкоду чи неправильне упакування.

2. Вийнятки з правил компенсації

Рекомендовано брати деякі речі:  електроніка, готівка, цінності та ювелірні вироби у ручну поклажу, тому що при пошкодженні їх у багажі компанія не несе відповідальність.

3. Доба для подання скарги

Для внутрішніх рейсів, згідно з правилами авіакомпанії, скарга має бути подана протягом 24 годин після приземлення літака, а для міжнародних – протягом семи днів.

Під час подання скарги надайте максимум інформації. Фотографії багажу, зроблені до і після поїздки, будуть дуже корисні для обґрунтування скарги та отримання компенсації,

– радять в авіакомпаніях.

Як захистити валізу від пошкоджень

  • Оберіть валізу з якісного матеріалу та надійною блискавкою.

  • Не переповнюйте валізу та залишайте всередині трохи вільного простору.

  • Закріпіть валізу спеціальними ременями або плівкою.

  • Перевіряйте стан валізи після кожного перевезення.

  • Маркуйте валізу своїм іменем, адресою та контактним номером.

  • Застрахуйте свій багаж від можливих ризиків.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завжди складайте валізу за допомогою списку, щоб не забути важливих речей. Скористайтеся важливими порадами, які дозволять взяти у подорож багато речей , навіть у валізу маленького розміру.