Шкарпетки, одяг та білизна: які речі категорично не можна прати разом

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Як прати речі
Правила прання. Фото: zprz.city

Сортування речей перед пранням це запорука якісного збереження одягу

Для того, щоб одяг мав пристойний вигляд і запах після прання потрібно дотримуватися кількох правил. Важливо не лише вивертати всі речі перед тим, як закинути до пральної машинки, а й дотримуватися правил сортування.

Існує перелік речей, які категорично не можна прати разом. Адже є ризики линяння і псування речей, які перемішаються у барабані пралки, розповідає glavred.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Які речі не можна поєднувати при пранні

Кольоровий та білий одяг. Якщо закинути у пральну машину білі та кольорові чи темні речі, це може призвести до линяння. Також зазвичай білий одяг переться з додаванням відбілювача, а це негативно позначиться на інших речах.

Речі з ворсом. Якщо річ здатна втрачати ворсинки, уникайте класти її разом з вельветом чи мікрофіброю.

Джинси. Такі штани перуть окремо від інших речей, адже металева фурнітура може пошкодити одяг.

Одяг, зрізним степенем забруднення. Від цього залежить режим прання, кількість пральних засобів та температура. А також бруд з більш забрудненого одягу може перейти на інші вироби.

Речі, які мають здатність линяти. Це призведе до линяння інших речей та їхнього псування, адже потім надзвичайно важко повернути попередній вигляд.

Великогабаритні речі та звичайні. Це призведе до нерівномірного розподілу у барабані пральної машинки та іноді навіть до ламання техніки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про особливий трюк, який покращує прання. Достатньо просто додати перець до процесу.