Буде така чиста, наче в хаті! 4 способи відмити бруківку до ідеального стану

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Способи помити тротуарну плитку
Помити плитку. Фото: lemostroy

Бруківку можливо відмити до ідеального стану кількома способами

Якщо ваше подвір’я встелене бруківкою, потрібно забезпечити належний догляд. Адже вона часто брудниться від погодних умов та різних чинників, та й з травою між плитками боротися потрібно регулярно.

З часом бруківка може тьмяніти, втрачати колір, якість та накопичувати бруд і пил. Як помити її якісно, щоб сяяла від чистоти, розповідає zaxid.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Білий соляний наліт. Висоли можуть з’являтися на бруківці через матеріали низької якості чи хімічну корозію. Попередньо потрібно очистити бруківку наждачним папером чи жорсткою щіткою. Далі оброблюємо поверхню засобами від нальоту, підійдуть і призначені для сантехніки, оцтом чи нашатирним спиртом. Як повністю висохне треба обробити водовідштовхувальними засобами, які створять плівку, що не дозволить їй бруднитися.

Залишки цементу. Треба обробити поверхню мильним розчином, після чого полити струменем води під високим тиском. Механічне очищення: розколоти цемент за допомогою зубила і молотка, очистити залишки дротяною щіткою чи наждачним папером, а тоді добре промити водою 2-3 рази, бажано з додаванням мийних засобів. За допомогою хімії: спершу перевірте роботу реагенту на непомітній частині бруківки, а тоді обробіть всю поверхню і не забудьте кілька разів промити бруківку після використання кислоти.

Моторна олива. Свіжі плями посипають піском, а тоді поливають водою. Старі плями невеликого розміру - порошок магнезії чи розчин скипидару з нашатирним спиртом. Великі плями виводять спеціальними очищувачами.

Бруд, пил, земля . Розвести мийний засіб для посуду та щіткою промити поверхню. Далі змити чистою водою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про чудовий гербіцид, який прибере бур’ян між плиткою . Його легко і просто приготувати у домашніх умовах.