Як позбутися трави між тротуарною плиткою: надійні способи прибрати зелену "заразу"

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото тротуарна плитка
Фото: vip-bruk

Трава між плиткою може стати проблемою двору

Красива, рівна плитка з різноманітними візерунками може стати зручним покриттям і окрасою двору та чудовою альтернативою газону . Але з часом між плитками починає проростати трава і чим більше її вискубувати, тим швидше і рясніше вона росте.

Люди давно шукали шляхи і варіанти, щоб позбутися зелені, яка щовесни пробиває собі шлях на волю між плитками. Найкраще використовувати безпечні народні поради, які діють не гірше спеціалізованої хімії. Які саме способи допоможуть забути про бур’яни, розповідаємо далі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Оцет. На 10 л води додаємо 500 мл оцту та 500 мл засобу для миття посуду. Добре розмішуємо та обприскуємо усю траву. Найкраще це робити у сонячний день, без вітру. За кілька годин будуть помітні результати, адже оцет випалює траву і вона починає жовтіти і в’янути.

Пісок. Всі щілини між плитками потрібно засипати піском і добре утрамбувати. Коли пісок висохне він не допускатиме проникненню води до рослин і сприятиме швидкому в’яненню.

Окріп. Закип’ятіть воду та поливайте рослини кілька разів. Гаряча вода буде “спалювати” траву і вона швидко зав’яне.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про найкращі способи прибрати кульбабу з ділянк и. Адже ці красиві квіти є одними з найгірших бур’янів.