Як прибрати кульбаби зі своєї ділянки - виходить дешево і сердито: ТОП-4 народні методи

Сад і город
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Кульбаби на ділянці, фото
Фото: unsplash.com

Ці красиві весняні квіточки — ті іще шкідники!

Яскраві сонячні квіти, які з’являються повсюдно навесні, насправді — одні з найбільш агресивних бур’янів . Для кульбаб не проблема рости практично всюди, де є земля. І це може стати великою проблемою…

Ця рослина швидко поширюється на великі площі, замаюючи все більше і більше місця. Крім того, кульбаби виділяють специфічні речовини, які можуть пригнічувати ріст інших рослин, зокрема і культурних. Як з ними боротися, щоб не допустити псування майбутнього урожаю, розповідає Ukr.Media. Це 4 найпопулярніші бюджетні народні методи.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Оцтова кислота

За високої концентрації (20-30%) оцтова кислота діє як натуральний гербіцид. Однак слід пам’ятати, що діє вона тільки на ті частини рослини, з якими безпосередньо контактує, тож поливати кульбабки цим ядучим розчином варто щедро.

Столовий оцет

Ефект від його використання буде той же, як і у випадку з оцтовою кислотою — кульбаби загинуть. Однак пам’ятайте, що бур’ян потрібно обробляти щедро, але обережно — так, щоб оцет не потрапив на інші рослини, бо вони теж зів’януть та загинуть від такого контакту.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Картонна коробка

Цей народний метод вважається найбезпечнішим. Достатньо розмістити картонну коробку на кульбабках і засипати її деревною стружкою. Через деякий час від бур’янів не залишиться і сліду.

Викопування

Дуже надійний спосіб, але тільки якщо ви викопуєте коріння достатньо глибоко. Старайтеся при викопуванні цього бур'яну не залишати дрібних частинок, які з часом можуть знову виткнутися з землі, як грім серед ясного неба.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, як за допомогою рослин можна боротися з небезпечними шкідниками. Що посадити на ділянці, щоб прогнати попелицю, мурах, капустянку, колорадських жуків та інших непроханих гостей, дізнавайтеся у цій статті!