Як не страждати від спеки вночі: чудові способи комфортно спати

Лайфхаки
1 476
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Як запеспечити прохолоду у спеку
Сон у спеку. Фото: kamyanske.com.ua

Нічний комфортний сон можна забезпечити навіть у найбільшу спеку

Після спекотного дня хочеться відпочити у прохолоді. Забезпечити собі якісний нічний відпочинок можна самостійно, навіть без кондиціонера чи вентилятора, адже, щоб краще висипатися людині потрібна температура близько 18 градусів.

Ви більше не страждатимете від спеки, якщо скористаєтеся дієвими порадами від cnet. Адже якщо прогноз погоди обіцяє неймовірне підвищення температури, то вночі у кімнаті може бути спекотніше, ніж вдень.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Заморозити постільну білизну . За 1-2 години покладіть наволочки та простирадла до морозильної камери. Вони залишатимуться холодними досить довго, щоб забезпечити комфортний сон.

Шкарпетки. Застосуйте також морозилку, щоб регулювати свою температуру тіла. Заморозьте їх на 2 години, а перед сном одягніть на себе.

Вентилятор. Якщо поставити його на вікно, а перед ним розмістити миску з крижаною водою чи заморожену пляшку - повітря у кімнаті буде охолоджуватися.

Не спіть без одягу. Так ви будете сильно пітніти. Краще одягнути легку піжаму чи футболку.

Охолоджуючий матрац чи білизна. У продажі є спеціальні ковдри, простирадла та матраци, які залишаються прохолодними і добре вбирають піт.

Напої перед сном . Уникайте вживання алкоголю, чаю та кави, а краще випийте чашку крижаної води.

Перший поверх. Якщо ваша спальна розташована на другому поверсі дому, на період спеки краще спіть внизу.

Закривайте штори на день. Щоб не допустити перегрівання у денний час закривайте всі жалюзі і штори.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали , як вибрати якісний вентилятор. Адже потрібно звертати увагу на спосіб встановлення, площу та додаткові функції.