Конфорки стануть, як нові! Чудовий спосіб відчистити їх до блиску

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Чисті конфорки за кілька хвилин
Суперспосіб для миття конфорок. Фото: gasplita

Конфорки на плиті буває складно відмити, через давній нагар

Після приготування їжі потрібно одразу очищувати плиту, адже потім відмити жир буває дуже складно. Проте помити плиту не складає такої проблеми, як відмити до відмінної чистоти конфорки чи решітку від нагару.

Одним з найпростіших та найефективніших способів позбутися жиру, нагару і відмити до блиску конфорки плити, поділився канал Лайфхакер . Для цього господиням знадобиться лише лимон та сода.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як відмити конфорки від липкого бруду і нагару

У глибоку миску кладемо конфорки. Розрізаємо на половину великий лимон і додаємо у посуд. Посипаємо добрим шаром харчової соди та лишаємо на 10 хвилин. Далі заливаємо все гарячою водою і чекаємо, щоб подіяло протягом 30 хвилин. Промиваємо конфорки під проточною водою. Якщо лишилися пригорілі плями, можна потерти їх старою зубною щіткою. Насухо витираємо паперовим рушником. Можна робити такий спосіб очищення раз на 2 тижні, щоб ваша плита сяяла від чистоти.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо такого способу вам недостатньо, щоб прибрати весь бруд, що глибоко в’ївся, можна скористатися суперлайфхаком з лимонною кислотою. Після цього жодної краплі жиру чи нагару ви не побачите.