Всього 10 хв — і газові конфорки будуть як нові! Запам'ятовуйте суперлайфхак на всі випадки життя

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Газова плита, фото
Фото: Pinterest

Виходить дешево і сердито!

Прибирання вдома може бути уже рутинною та набридливою справою. А для багатьох господинь особливу проблему становлять ванна кімната і кухня: у першому випадку потрібно довго драїти сантехніку й плитку, а в другому — відмивати жир із кухонних поверхонь й приводити до ладу духовку та загалом газову плиту.

Якщо ви вже давненько не мили газові конфорки, але чудово розумієте, що в один прекрасний день зайнятися цим таки доведеться, дуже рекомендуємо спробувати цей лайфхак! Суперпростим способом повернути їм первозданний вигляд всього за 10 хв ділиться Ukr.Media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зауважимо, що якщо довго не чистити конфорки, полум’я може ослабнути й ви будете дивуватися, чому вони так погано працюють… Тож — за роботу!

Як легко почистити газові конфорки: лайфхак

У глибокий таз закиньте всі потрібні запчастини, насипте 2 ст.л. лимонної кислоти і залийте все окропом. Почекайте, док вода стане теплою — і діставайте.

Якщо забруднення не дуже сильне, цього буде цілком достатньо — лимонна кислота розщепить жир та інший бруд. Втім, якщо бачите, що це не дуже допомогло, потрібно приготувати спеціальний засіб у формі пасти. Для цього беремо:

  • 2 ст.л. соди

  • 1 ст.л. перекису водню

  • 1 ч.л. засобу для миття посуду

Засіб набираємо на стару зубну щітку й обережно вимиваємо ним конфорки. Згодиться він і для того, щоб привести до ладу газову плиту.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми розкривали секрет ящика під духовкою , у якому більшість господинь зберігають непотрібні речі. Навіщо він насправді — розповідаємо на Хочу! Обіцяємо: ви будете здивовані! 😅