Обробіть плиту вазеліном і ви забудете про бруд і плями! Неймовірний лайфхак

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка миє плиту
Фото: bonapeti

Плита завжди буде чистою

Іноді з застарілим жиром чи пригорілою їжею на плиті та решітках не може впоратися навіть дорога побутова хімія. Але досвідчені господині давно переконалися, що народні методи досить дієві у боротьбі з побутовими проблемами.

Забути про надмірне тертя кухонної плити допоможе звичайний вазелін. Як з його допомогою зробити техніку ідеально чистою, розповідає pixelinform.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цей засіб допоможе спростити завдання, адже з ним не потрібно спочатку надовго замочувати пригорілий бруд, а потім інтенсивно чистити побутовою хімією. 

Що потрібно зробити

Перед тим, як використовувати плиту для варіння чи смаження, добре натріть поверхню вазеліном. Намагайтеся діяти ретельно, щоб не залишити необроблених місць. Плита має бути чистою, сухою і холодною.

Краще нанести засіб на серветку з мікрофібри. Так ви нічого не пропустите і зменшите витрати засобу. Залиште засіб на 15-20 хв, а потім відполіруйте паперовим рушником.

Вазелін створює непомітний захисний шар і тепер до плити не прилипатиме жир, бруд та залишки їжі. А прибрати можна буде одним рухом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як швидко відмити ручки на кухонній плиті. Один простий спосіб зробить їх чистими надовго.