Трохи води і цитрус позбавлять духовку неприємного запаху (ЛАЙФХАК)

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Лимон позбавить духовку бруду і запаху
Просте миття духовки. Фото: silverbearhomecare.

Від постійного користування духовка може неприємно смердіти

Коли у духовці постійно готують, з часом в ній починає з’являтися неприємний аромат. Цьому сприяють залишки їжі, накопичений нагар на стійках та погане прибирання.

Якщо ви помітили при відкритті дверцях неприємний аромат - готувати у такій духовці не дуже приємно. Тому потрібно ефективно почистити та додати їй свіжості та чистоти. Про спосіб, який ідеально прибере бруд, нагар і сморід, розповідає канал Господиня online.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Що знадобиться для очищення

  • Деко;

  • вода;

  • лимон;

  • паперові рушники;

  • м’яка ганчірка.

Швидкий спосіб очищення

Налийте у деко води приблизно половину. Один лимон розріжте на дві частини. Одну половину поріжте на дрібні скибочки та розкладіть у деко, а з другої видавіть у воду сік. Розміщуємо деко у духовці та зачекайте, поки вода буде кипіти 1-2 хвилини. Далі вимикаємо духовку і чекаємо, поки охолоне.

М’якою ганчіркою протираємо стінки, скло і дно духовки. Не знадобиться навіть мийних засобів, адже бруд і нагар будуть легко відмиватися лише ганчіркою. Від бруду і неприємного аромату не залишиться і сліду, а всередині буде відчуватися чудовий лимонний запах. Насамкінець потрібно протерти паперовими рушниками поверхні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Іноді навіть після такого способу скло духовки може відмитися не повністю. Тоді радимо скористатися способом, який прибере всі забруднення за кілька хвилин.