Ідеальний спосіб для розумних господинь: як швидко очистити духовку

Лайфхаки
510
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото відмивання духовки
Фото: shuba.life

Духовка буде сяяти з одним інгредієнтом

Господині, які часто використовують духовку для приготування страв, добре знають, що необхідно очищати її відразу, адже потім застарілий нагар важко прибрати. Гарно відмити духову шафу від жиру та нагару можна з засобом, який не призначений для цього.

Застарілий бруд, жир та нагар чудово прибирається звичайною таблеткою для посудомийної машини, сіллю чи лимонами. Техніка буде просто блискучою та без сторонніх запахів, розповідає irishexaminer.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Спосіб №1

Візьміть таблетку для посудомийки та зволожте її водою. Вологою ганчіркою протирайте середину духовки та скло на дверцятах. Тоді ретельно потріть таблеткою скло. Нагар та жир зникатимуть просто на очах.

Поєднання очисних засобів і абразивної природи таблетки є ідеальним для боротьби навіть із найбільш пригорілими плямами жиру чи залишків їжі. Потім застосуйте чисту вологу ганчірку, щоб прибрати залишки засобу та бруду.

Спосіб №2

Лимонна кислота володіє антисептичними, антибактеріальними та відбілювальними властивостями. У миску, яку можна використовувати у духовці, налийте 200 мл води та видавіть сік 2 лимонів середнього розміру.

Розмішайте та поставте воду у духовку. Нагрівайте до тих пір, поки вода не закипить. Вимкніть духовку та залиште на 1 годину. Весь бруд і нагар стане м’яким і легко зніматиметься вологою ганчіркою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, що чудово видаляє нагар і жирні плями з духовки звичайна харчова сода . Ваша техніка просто сяятиме від чистоти та матиме приємний свіжий аромат.