Від нещастя до катастроф: як коти знають, коли чекати біди

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Раніше ми розповідали, що означають різні дивні котячі звички . Втім, ці тварини вміють дивувати ще й тим, що передбачають різні події. Невже вони й справді є надприродними істотами, якими їх вважали з давніх-давен?

Ви, напевно, чули багато історій про те, як коти попереджали своїх власників про землетрус, витік газу чи навіть наближення смерті когось з членів родини. Як їм вдається відчувати небезпеку - розповіли в ТСН.

Наділені надприродними силами чи це щось інше

В давні часи котів вважали посібниками відьом. Через це багатьох тварин, особливо тих, що мали чорний окрас, чекала та ж сама сумна участь, що і їхніх власниць. Сьогодні котів також пов’язують з потойбічними силами й вважають, що саме завдяки цьому вони можуть передбачити якісь нещастя. Але насправді це не зовсім так.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Здатність котів передбачати небезпеку можна пояснити, як мінімум, напрочуд добре розвинутими 5 основними органами чуттів. На відміну від людини, ці тварини гостро чують, нюхають, бачать і відчувають. Наприклад, котячі вуса (вібриси) вловлюють найменші коливання в повітрі. Тому кіт ніколи не вріжеться в стіну чи меблі навіть у незнайомому приміщенні посеред ночі.

Фото: freepik.com
Фото: freepik.com

Саме завдяки цим основним сенсорним системам коти не раз рятували життя своїм господарям. Відомі випадки, коли кіт кидався на власника, щоб той випустив його на вулицю. Ця дивна поведінка була пов’язана з тим, що тварина першою відчула запах газу, який люди відчути не змогли.

Те ж саме стосується попереджень про землетрус, виверження вулкана, шторм та бомбардування. Тварини відчувають найтонші вібрації та поштовхи й намагаються сховатися або втекти у безпечне місце. Якщо це неможливо - вони починають поводити себе неприродно й агресивно. Наприклад, скуйовджувати шерсть, притискати вуха, голосно нявкати. Тож все, що вам залишається - уважно стежити за змінами у поведінці свого котика, щоб уникнути певних неприємностей.

Передбачення смерті 

Попередження про смерть людини пов’язане зі здатністю кота відчувати зміну запаху тіла та дихання хворого, яке наступає перед смертю. Так само тварина може відчути стрибок цукру у тих, хто хворіє на діабет. У ці моменти тварини зазвичай сідають поруч з людиною, щоб забрати на себе негативну енергію. Тож, якщо ваш котик раніше не відрізнявся особливою ніжністю та поводив відособлено, а зараз ходить по п’ятах - варто перевірити стан свого здоров’я.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, що робити, якщо улюбленець боїться незнайомців. Дотримуйтесь цих рекомендацій і вам більше не доведеться відмовляти собі у можливості запрошувати додому гостей через лякливого пухнастика.

Фото: freepik.com