Це точно не вам на зло! Розповідаємо, чому кіт дере меблі у домі

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Раніше ми розповідали, що треба зробити, аби кіт перестав точити кігті об диван та шпалери. Але чи задумувались ви над тим, чому улюбленець взагалі це робить? Погодьтеся, навряд чи лише заради розваги. Розповідаємо вам про найпоширеніші причини такої поведінки пухнастика - у цьому матеріалі на HOCHU.ua.

Кожен власник кота або кішки стикається з цією проблемою: домашній улюбленець знищує своїми гострими кігтиками їхні м’які меблі або шпалери. Втім, причина не лише в тому, що тварина хоче поточити пазурі. За інформацією Ukr.Media, ця поведінка має ще 3 інші причини.

► Зокрема, такі дії допомагають улюбленцю зняти стару оболонку, щоб звільнити нові та молоді кігтики . Заточують їх коти зубами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

► Також у такий спосіб тварина може позначати меблі , оскільки на її передніх лапах є залози, що виділяють спеціальну речовину. Коли кіт точить кігті, він ніби “втирає” її в оббивку меблів.

► Ще одна причина - домашньому улюбленцю потрібно іноді відточувати рефлекси , закладені природою. Так, випускання та втягування кігтів - одна з вправ, а ваші меблі - ідеальний “інструмент” для відпрацювання мисливських навичок.

Також раніше ми писали, як зрозуміти, що котика пора викупати. Розкриваємо секрети, про які має знати кожен господар - у цьому матеріалі .

Фото: amers.ua