Не тільки прояв любові: чому песики так люблять “цілуватися”

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Чи любите ви собачі “поцілунки”? Багато господарів не надто раді такій перспективі та намагаються відучити песика це робити. А дарма! Що саме виявляє собака, коли облизує свого господаря - розповідаємо у цьому матеріалі на HOCHU.ua. Також нагадуємо, що в іншій нашій статті ми писали, як можна допомогти улюбленцю у зимовий період.

Вилизувати господаря собаці так само приємно, як йому гладити свого улюбленця. Як зазначає видання Главред, такі дії допомагають песику налагодити контакт з людиною та виразити власні емоції.

Тож, якщо ви гладите улюбленця та щось промовляєте ласкавим тоном у відповідь на його облизування, собакою це сприймається як схвалення. І є всі шанси, що наступного разу він “зацілує” вас ще більше.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Та не завжди облизування це лише про любов. Існують й інші причини, чому тварини так роблять:

► Улюбленцю хочеться відчути ваше тепло.

► Таким чином тварина намагається привернути до себе вашу увагу.

► Один з собачих способів подяки.

► Можливість заспокоїться, якщо тварина з якоїсь причини нервує.

► Прояв симпатії до людини.

Фото: greatist.com
Фото: greatist.com

Як висловити свою любов у відповідь

Дуже важливо дотримуватись певних правил під час комунікації з твариною. Інакше замість приємних відчуттів ви можете спричинити у неї появу дискомфорту та занепокоєння.

Те, що людина називає обіймами, тварина може сприйняти за насильне тримання проти її волі. У цьому разі буде достатньо притулитися своїм тілом до тіла тварини.

Не порушуйте особистий простір улюбленця. Якщо пес любить спати разом з вами, облаштуйте йому спальне місце поруч зі своїм ліжком. Не забудьте погладити тварину перед тим, як лягти спати.

Слідкуйте за своїми рухами, тембром голосу та емоціями, оскільки тварина добре їх відчуває. Саме по них вона нерідко може “зчитати”, що ви до неї відчуваєте.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали, чому не можна чистити вуха улюбленця вушними паличками. Запам’ятайте це і більше так не робіть!

Фото: thesprucepets.com