І холоди не страшні: як допомогти тваринам у зимовий період

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Раніше ми писали, чи дійсно потрібно одягати собак для прогулянок у холодну пору. А тепер поділимося рекомендаціями ветеринара, як допомогти улюбленцям зігрітися. 

У зимову пору, коли випадає перший сніг і загалом у квартирі стає прохолодніше, наші домашні улюбленці починають мерзнути. Як допомогти їм пережити цей період - розповіла ветеринарка й зоопсихологиня Лілія Лободіна.

Як допомогти улюбленцям у зимову пору

► Для котиків та песиків. Утеплена зона відпочинку. У зимовий період для котів та собак потрібно обирати лежанки з товстим дном і розташовувати їх у місцях, де немає протягів. Не зайвим буде придбати для улюбленця плед або ковдру. Якщо дуже холодно - можна використати грілку (температура - до 40°C). Також можна пускати тварину на своє ліжко, якщо це не суперечить вашим правилам виховання улюбленця.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Підігріта їжа та вода. У цей період температура споживаної води має бути кімнатною або злегка теплою. Температура їжі має становити 38-39°C. Якщо тварина на натуральній годівлі, то їжа має бути ситною, з оптимальним вмістом білків, жирів та вуглеводів.

Безпечні прогулянки. Збираючись з улюбленцем на вулицю, одягайте його в комбінезон чи кофтинки з водонепроникного матеріалу. Також можна одягнути шапочку та взуття. Останнє також слугуватиме додатковим захистом від реагентів проти ожеледиці.

Не залишайте шерсть улюбленця мокрою. Так, якщо він мокрий після купання, дощу чи ігор в снігу - обов’язково висушіть шерсть котика чи собаки.

Фото: freepik.com
Фото: freepik.com

► Для птахів та гризунів. Утепліть клітку сіном чи деревною стружкою, постеливши їх на дно будиночка. Можете використати обігрівач: його можна включати на відстані 1,5-2 м й при цьому клітка має бути вище приладу.

► Для обігріву рептилій можна використовувати лампи розжарювання (40W) або ультрафіолетові лампи. Розташовувати їх потрібно над тераріумом або акваріумом.

► Для рибок і черепах. Важливо контролювати температуру води - вона не повинна перевищувати 25-28°C.

Фото: freepik.com
Фото: freepik.com
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали, як не дати коту знищити вашу ялинку. Лайфхак на мільйон!

Фото: freepik.com