Постраждає не лише улюбленець, а й ви: чим небезпечне нехтування гігієною мисок тварини

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Раніше ми пояснювали, чому ваш кіт відмовляється їсти з миски . Тепер розповімо про те, як часто потрібно мити посуд, з якого харчується ваш улюбленець.

Нерідко господарі приділяють увагу їжі, яку дають своєму улюбленцю, але забувають про гігієну посуду, в якому її подають. Чому важливо тримати миски улюбленця у чистоті, а також як і чим краще їх мити - дізнавалось у ветеринара видання Woman's World.

Чому потрібно регулярно мити миски улюбленця

Згідно з дослідженнями , найбруднішими місцями в будинку є кухонні раковина, губка, ганчірка, а також миски домашніх улюбленців. За нерегулярного миття останніх, в них починають зростати та накопичуватися мікроби, що, своєю чергою, може призвести до різних хвороб. Деякі з цих хвороб можуть передаватися і людям, у разі їхнього тісного контакту з улюбленцем.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також ваш кіт чи собака можуть відмовитися їсти з такої миски. Оскільки псування залишків їжі може створювати неприємний запах, який вловлює нюх улюбленця. Також може виникати різкий та неприємний присмак на поверхні миски.

Фото: rbc.ua
Фото: rbc.ua

Як часто потрібно мити посуд кота та собаки

Миску з їжею та водою потрібно мити щонайменше щодня - вимити в гарячій мильній воді та ретельно висушити. Ідеальне рішення - придбати для улюбленця миски, які можна мити в посудомийній машині (звісно, якщо вона у вас є).

Якщо ви годуєте улюбленця консервованими або вологими кормами - посуд варто ретельно мити після кожного приймання їжі.

Також експерти рекомендують використовувати рукавички та мити руки гарячою водою з милом після контакту з мискою тварини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що не можна робити під час миття посуду:

► Користуватися засобами для чищення з сильним запахом (ароматизоване мило тощо) - тварина може відмовитися їсти або пити з такої миски. Скористайтесь милом без запаху та гарячою водою.

► Використовувати для миття мисок ту ж губку, що і для людського посуду. Це пов’язано з тим, що в подряпинах на поверхні мисок тварин можуть накопичуватися бактерії. Якщо знехтувати цим правилом, можна спровокувати поширення хвороб харчового походження серед членів родини.

Також раніше ми писали, чому кіт п’є лапою. Як ветеринар пояснив причини такої поведінки - читайте у цій статті .

Фото: 4pawsveterinaryhospital.com