Чому домашні улюбленці ходять за нами до туалету? Нарешті цей секрет розкрито!

Домашні тварини
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Кіт сидить у раковині - фото
Фото: istockphoto.com

Не всі тварини поводяться саме так, але багато власників собак і котів стикалися з тим, що їхні вихованці супроводжують їх до туалету

Наші домашні улюбленці мають немало дивних звичок. Деякі нас не дуже дивують, інші ж викликають надзвичайно багато питань! З однією із найдивніших звичок котів та собак ми сьогодні розберемося!

Багато власників собак та кішок знають, що досить часто тварина воліє супроводжувати “свою людину” до туалету та ванної кімнати. Це може здатися дивним, адже люди прагнуть у ці моменти усамітнення… Але тварини мають на це свої причини, передає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Головні причини, через які коти та собаки йдуть у туалет за людиною:

  • Зграйний інстинкт: Собаки, наприклад, це зграйні тварини, які звикли робити все разом. Вони можуть сприймати вас як лідера зграї і саме тому хочуть завжди бути поруч.

  • Захист: Собаки можуть вважати, що ви вразливі у ванній, тож хочуть захистити вас.

  • Імпринтинг: Якщо вихованець жив з вами з раннього віку, він може сприймати вас за маму і тому буде слідувати за вами усюди.

  • Цікавість: Тварини за своєю природою дуже допитливі, тож закриті двері лише посилюють їхню цікавість. Насамперед це стосується котиків.

Важливо зазначити, що не всі тварини поводяться однаково. Деякі можуть бути більш схильними до того, щоб слідувати за вами у туалет, тоді як іншим це нецікаво. Усе залежить від породи домашнього улюбленця, його характеру та індивідуальних звичок тварини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо вам не подобається, що ваш вихованець ходить за вами в туалет, ви можете спробувати:

  • Ігнорувати його.

  • Забезпечити йому іграшки та розваги в іншому місці, щоб максимально його відволікти на час походу до туалету.

  • Навчити його команді "Місце".

  • Закрити двері в туалет, коли ви ним користуєтесь.

Пам'ятайте, що тварини не ходять за вами "на зло”. Таким чином вони просто намагаються бути поруч з вами або задовольнити свою цікавість ❤️

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали про 10 найпопулярніших порід котів у світі. Яких пухнастиків просто обожнюють у всьому світі — дізнавайтеся тут! Ми зібрали для вас не тільки повний список, описи порід та фото, а ще й пізнавальні відео про цих хвостиків!