4 дивні звички котів: що вважається нормою, а коли варто бити на сплох (ВІДЕО + ПОЯСНЕННЯ)

Домашні тварини
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Кіт сидить у коробці, виклавши лапки на неї, фото
Фото створене ШІ, Хочу!

Що робити, якщо кіт не п'є з мисочки, гризе коробку, мне вас лапками або "говорить" з пташками

Котики — один із найпопулярніших видів домашніх улюбленців. Та навіть попри те, що коти живуть з людьми вже близько 4,5 тис. років, багато хто й досі не навчився розуміти “котячу мову” і часто просто не може второпати, що з нього хоче хвостатий, коли починає дивно поводитись. Раніше ми розповідали, що робити, якщо кіт відмовляється від їжі, а тепер розкажемо, як зрозуміти деякі його дивні звички.

“Котячими секретами” у tiktok ділиться Центральна Вет Аптека. У невеличкому ролику авторка описує 4 звички котиків, які людям видаються дивними, та пояснює, які з них — норма, а на які потрібно негайно відреагувати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дивні котячі звички: 4 ситуації, які трапляються постійно

Пити воду звідки завгодно, але не з миски. Це інстинкт, який підказує хвостатому, що пити з брудної калюжі чи струмка не варто, бо можна захворіти і померти. Саме тому хвостики не п’ють застійну воду з миски, а віддають перевагу іншим джерелам більш свіжої водички. Воду у мисці котика рекомендується змінювати 1-2 рази на добу.

Жувати неїстівні предмети. Якщо котик постійно жує пластикові пакети, кабель, різні ганчірки або чоботи, його слід показати ветеринару. Імовірно, йому просто не вистачає вітамінів чи мінералів або ж він просто намагається таким чином привернути вашу увагу. Однак це може бути проявом анемії чи розладу роботи щитоподібної залози.

Розмова з пташками. Багато котиків, помітивши пташку за вікном, починають видавати “клацаючі” звуки. Вони означають одне: ваш вихованець роздратований, що не може дістати ласого шматочка. Це нормальна поведінка, однак пухнастику вона задоволення не приносить, тому його треба швиденько відволікти ласощами або грою.

Котячий масаж лапками . Такі рухи називаються “молочний крок”. Цей масаж кіт запам’ятовує з дитинства, коли масажував мамин живіт, щоб бігло молочко. Якщо ваш кіт повторює ці рухи, спілкуючись з вами, можете порадіти: це найвищий ступінь любові до вас!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, чи варто насправді стерилізувати кішку, зважаючи на всі можливі ризики (частина з яких — справжні міфи). Ці 5 фактів про стерилізацію тварини допоможуть вам прийняти рішення!