Названо 10 найпопулярніших котячих порід у світі: їх обожнюють всі (ФОТО, ВІДЕО)

Домашні тварини
640
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Кіт у коробці, фото
Фото створене ШІ для Хочу!

Не просто називаємо, а ще й показуємо та розповідаємо більше про кожного з цих чудових хвостиків!

Кажуть, усі люди поділяються на два типи: ті, хто любить собак, і ті, кому більше до вподоби коти. Якщо ви належите до останнього табору, пропонуємо вам дізнатися про 10 найпопулярніших порід котиків у світі, а заодно ними помилуватися 😍😌

Щорічний список ТОП-10 склала асоціація любителів кішок (CFA), спираючись на дані, які отримує на основі всесвітньої реєстрації заводчиків. Які породи муркотиків на сьогодні вважаються найпопулярнішими у всьому світі, передає dailypaws.com .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1️⃣ Регдолл

Кішка Регдолл - фото
Регдолл. Фото: petsi.net

Очолити рейтинг цим вусаням вдалося завдяки довгій шовковистій шерсті та яскраво-блакитним очам. Цю позицію регдолл тримає вже 4-й рік поспіль!

Ця порода дуже добра та ласкава. Кошеняти, та й дорослі коти, вміють швидко здружуватися з дітьми і стають їх вірними компанйонами.

2️⃣ Мейн Кун

Мейн Кун кіт - фото
Мейн Кун. Фото: petsi.net

“Ніжний велетень” — так називають цих чудових величезних за розміром котів. Дорослі самці можуть важити до 10 кг, а самиці — більш як 5 кг. При цьому коти цієї породи дуже ласкаві та велелюбні.

3️⃣ Екзотична короткошерста кішка

Екзотична короткошерста кішка - фото
Екзотична короткошерста кішка. Фото: Bookipet

Ця порода була виведена в Америці завдяки схрещуванню персів з американськими короткошерстими. Вони мають дуже м’яку, приємну на дотик шерсть, але при цьому не потребують настільки серйозного догляду за нею, як перська кішка. Імовірно, саме цим ці чудові котики і “заробили” собі 3-є місце у рейтингу найпопулярніших котів у світі.

Крім того, це дуже грайливий і допитливий кіт, який, однак, дуже незалежний. Він цілком може проводити більшість часу на самоті - в тиші. Загалом порода дуже “мовчазна”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

4️⃣ Перська кішка

Перс кіт - фото
Перська кішка. Фото: Live Science

Плоска мордочка і довжелезне хутро (до 15 см у довжину!) роблять цього котика одним із найбільш впізнаваних у світі. Вага цього м’якенького велетня — до 7 кг (дорослі особини). Вони дуже добрі і залюбки сплять на руках.

5️⃣ Девон-рекс

Девон-рекс - фото
Девон-рекс. Фото з відкритих джерел у Мережі

Дуже активні та допитливі коти, які мають незвичайну зовнішність. Беручи такого вихованця, переконайтеся, що зможете надати йому достатньо уваги та любові, бо “злазити” з вас вони навіть не подумають! Це соціальний та залежний від господаря кіт — досить мовчазний, але просто мегаактивний! Гіпоалергенна порода, якій потрібно багато простору та спілкування — як з людиною, так і з іншими товариськими тваринками.

6️⃣ Британська короткошерста

Британська короткошерста кішка - фото
Британська короткошерста кішка. Фото: homefood.ua

Коротке, густе хутро, в якого є понад 100 варіантів забарвлення та малюнків, а також характер і вигляд плюшевого ведмедика роблять цю породу однією з найбільш бажаних вже багато років поспіль. Цей дуже грайливий та допитливий кіт, який вимагає постійної уваги та легко прив’язується до господаря.

7️⃣ Абіссінська кішка

Абіссінська кішка - фото
Абіссінська кішка. Фото: Cats Club

Вважається однією з найрозумніших порід котів. Мають коротке хутро і дуже гнучке тіло, довгі вушка із характерними китицями. Дуже допитливі і завжди стараються бути біля свого господаря. Гарно ладнає з іншими котами та різними тваринами, але потребує чимало простору.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

8️⃣ Американська короткошерста

Американська короткошерста кішка - фото
Американська короткошерста кішка. Фото: petsi.net

Дуже спокійна порода з приємним, добрим характером, зовсім не агресивна. За ними просто доглядати, а виглядають вони завжди довершено, наче справжні аристократи! Досить терпимі до інших тварин і навіть можуть спокійно контактувати з дітьми.

9️⃣ Шотландська висловуха (скоттіш-фолд)

Шотландська висловуха кішка - фото
Шотландська висловуха кішка або скоттіш-фолд. Фото: e-zoo.com.ua

Це котик середнього розміру, з досить міцним, але при цьому компактним тілом. Великі широко відкриті очі додають мордочці милого виразу. Досить спокійна, мовчазна порода, яка має ласкавий темперамент.

Не дуже активні — ймовірно, через проблеми, які регулярно виникають зі здоров’ям у представників цієї породи. За даними purina , шотландські висловухі можуть страждати від болісного дегенеративного захворювання суглобів протягом всього свого життя, адже мутація цих кішок негативно впливає на хрящі, що, своєю чергою — у процесі розвитку захворювання — призводить до того, що суглоби клякнуть, а кістки зрощуються. Як наслідок: тварині стає все важче і болісніше рухатися. Спершу котик починає накульгувати, а потім все частіше намагається уникати потреби зайвий раз рухатися.

🔟 Сфінкс

Сфінкс кіт - фото
Сфінкс. Фото: vseprokotikiv.com.ua

Закриває ТОП-10 голий безшерстий сфінкс. Ці коти давно відомі завдяки своїй “лисині” (насправді вони не зовсім лисі, а вкриті пушком, наче великі персики 🤭). Це досить товариська порода, яка обожнює бути в центрі уваги: вони грайливі, розумні і легко піддаються дресуванню.

Але майте на увазі, що цьому котику потрібно дуже багато активності, вашої уваги та іграшок. А ще - особливий догляд: сфінксів потрібно регулярно купати та витирати, адже їх тіло не має шерсті, яка затримує бруд. Крім того, у сфінксів просто таки вовчий апетит, а температура тіла — на 1-2 градуси вища, ніж в інших котів. Та й це не все: у приміщенні завжди має бути тепло, інакше ваш улюбленець буде мерзнути, а виходячи на вулицю у сонячний день, його шкіра повинна бути захищена від сонячних променів.

До речі, це дуже балакуча порода — нудно з ними точно не буде!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, чим котячі ревнощі відрізняються від людських. Що вам загрожує, якщо ваш пухнастик вас сильно ревнує до когось або до чогось, а також, що з цим робити, дізнавайтеся на ХОЧУ!